domingo, 30 de enero de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA I DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 29/01/2022. IV Diumenge del Temps Ordinari.

 

 

Hace falta, ¡una revolución de la ternura! Corremos el riesgo de permanecer presos en una justicia que no permite levantarnos fácilmente y que confunde la redención con el castigo."...

Papa Francesc.

Audiència general del 20/01/2022.

VILADECANS HA RENOVAT EL SEU VOT DE POBLE A ST. SEBASTIÀ.

Amb una assistència força nombrosa i respectant l’aforament, el darrer dijous 20, celebrarem l’Eucaristia concelebrada en acció de gràcies pels favors rebuts en la intercessió de Sant Sebastià, amb la participació de representants de totes les parròquies de Viladecans i membres del Consistori, presidida pel nostre rector, Mn. Frederic Esteve, on hi predicà mossèn Javier Sánchez, rector de la parròquia de Santa Maria de Sales, acompanyat d’altres preveres i diaques de Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

En la predicació mossèn Javier, glosà la fermesa de Sant Sebastià per la seva coherència de vida cristiana, on arribà a acceptar el martiri, joiós de viure la seva fe. D’aquest mode ens convidà a esforçar-nos a prendre exemple del nostre copatró, per tal de superar els paranys que trobem en al nostre món i que atempten la nostra vida, trencant la coherència entre allò que diem que creiem i allò que fem.

Abans d’acabar la celebració renovarem el “Vot de poble”, al nostre copatró, Sant Sebastià màrtir i cantarem els “Goigs”.

Amb la renovació del “Vot de poble”, més enllà d’haver recuperat i actualitzat una vella tradició, fem una profunda manifestació de fe i d’esperança en el Senyor, en un temps que ens toca viure, on el Covid19, com la “pesta”, el segle XVIII, esdevé un autèntic problema de salut pública.

L’AGRAIMENT DELS VILADECANENCS A DÉU I A ST. SEBASTIÀ !

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS.

Del 18 al 25 de gener, celebrem cada any la SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS, en el marc de l’ecumenisme, com a moviment que cerca la unitat de les diferents confessions cristianes, per tal que tots siguem “u”, com ens va demanar el Senyor i reparar les trencadisses derivades dels anomenats cismes d’Orient i, més tard, d’Occident, on els ortodoxes primer i els protestants, després, es separaren de l’Església catòlica.

Des de les nostres comunitats i sentint la inquietud del papa Francesc, veiem en la tasca sinodal que ens proposa d’aprofundir, no pot faltar-hi l’ecumenisme, per reparar aquesta gran ferida que tenim els cristians.

El darrer 20 de gener, a les set de la tarda, ens trobarem els pastors de l’Església Evangèlica de Viladecans, situada al Grup Sant Jordi), diversos fidels de la Parròquia de Santa Maria Magdalena i els mossens de les nostres parròquies, per participar en la pregària ecumènica que havíem convocat. Pastors i mossens férem comentaris homilètics i aportant llum a la Paraula de Déu compartida.

SETMANA DE LA BÍBLIA.

Amb el lema de L’apòstol Pau: “La Paraula, font de consol i d’esperança” (Rm 15,4), la Setmana de la Bíblia ens posa en relleu la importància de la Paraula de Déu, per a la vida cristiana, amb la necessitat de conèixer-la i aprofundir-la, davant d’un món on no hi manca el sofriment i necessita tendresa i solidaritat.

Conèixer la Paraula de Déu ens possibilita alimentar-nos d’Ella, per créixer tant des del punt de vista humà, com d’una manera més complerta: des del punt de vista cristià. A més, coneixent la Paraula de Déu, podem esdevenir-ne sembradors, perquè creixi allà on hi hagi terra bona. Si no anem fent ben nostra la Paraula de Déu, difícilment la podrem testimoniar.

INTENCIONS DE LES MISSES.

Parròquia de Sant Joan Baptista:

-        16/02/2022: Francisco Vila Domínguez. (+01/01/2022).

AGENDA FEBRER

2 Dimecres:     Festa de la Presentació del Senyor.   La Candelera.            

                              12 h. A la Catedral: Jornada de la Vida Consagrada, i del moviment de Vida Creixent.

                              19 h. A Sant Joan: Missa i benedicció de candeles.

                              20 h. Sta. Magdalena: Missa i benedicció de candeles

3 Dijous:     a les  18’30 h. a Sant Joan Reunió de Catequistes.

5 Dissabte:  a les   12 h. Festa de la Candelera a l’Ermita de Sales. En acabar la celebració hi haurà un petit concert.

7 Dilluns:    a les   19’30 h. a Santa Magdalena: Reunió del Consell Pastoral Parroquial

10 Dijous :  a les    20 h. a l’Esplai Llumvi: Reunió de zona.

11 Divendres: Jornada del malalt. 

                     a les 19 h. a la Parròquia de Sant Joan Baptista: Festa de la Mare de Déu de Lourdes. I petita processó per l’interior del temple, seguin la normativa sanitària.

Sta. M. Magdalena:          

Els dimarts: a les 17:00, Taller de l’ànima.

St. Joan Baptista:   

Els dimarts, feiners, a les 18:00, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 13:00.

Els dijous, feiners, a les 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes:            10:45 h, (en català).

                                           13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes

i vigílies de festes:             19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català). 

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:   20:00 h, (en bilingüe).

DESPATX PARROQUIAL.

El despatx parroquial comú d’ambdues parròquies, està a la Parròquia de Sant Joan Baptista, i obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03



No hay comentarios:

Publicar un comentario