domingo, 9 de julio de 2023

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 09/07/2023.

 

 

“Que los católicos pongan en el centro

de su vida la Eucaristía”

Papa Francesc. Vídeo del papa. Juliol 2023.

 

 

“Que los católicos pongan en el centro

de su vida la Eucaristía”

Papa Francesc. Vídeo del papa. Juliol 2023. 

El papa Francesc, en el seu darrer vídeo de juliol, ens convida molt expressament a valorar “la lógica de la Eucaristía”. El motiu és:“nos da el valor de salir al encuentro, salir de nosotros mismos y abrirnos con amor a los demás”.

Perquè, com digué anteriorment de Jesús de Natzaret: “en la culminación de su vida, no reparte pan en abundancia para alimentar a las multitudes, sino que se parte a sí mismo en la cena de la Pascua con los discípulos”.

I afegeix el papa Francesc, com un objectiu del Senyor:” Jesús nos muestra que el objetivo de la vida es el donarse, que lo más grande es servir”. I és així com el papa ens anima a trobar-nos amb Ell en l’Eucaristia, perquè és on les persones catòliques nodrim la capacitat d’estimar els altres, de deixar-nos transformar i sentir-hi l’amor de Déu.

Necessitem fer que, reialment, el Senyor, en cada Eucaristía que hi participem, estigui present i formant part dels fonaments de la nostra vida, perque essent trobada amb Jesús ressuscitat, ens deixem transformar, contagiant-nos i transformant-nos de la seva extraordinària capacitat d’estimar i implicar-nos, cadascú en el servei de la nostra missió.

Cuánts cops reduim la misa a un ritual, a l’ homilía, ... a la comunió o, senzillament, a un anar a oir missa per complir, quan és un dia de precepte?

En la nostra trobada personal i comunitària amb el Ressucitat, en l’Eucaristia, ens convida a viure una experiència transformadora d’amor i de vida, extraordinària.

MOLT D’ÀNIM!

PAU A UCRAÏNA I AL MÓN!


Amb el desig de pau d’aquest títol, un grup de fidels ens reuníem en esperit ecumènic, el darrer divendres, a l’església parroquial de Sant Joan Baptista, per pregar de manera comunitària, amb el compromís de no interrompre la pregària per la pau, dia a dia, també a nivell personal. Hi llegírem un escrit del germà Alois de Taizé, fent esment el testimoni de la vivència de la guerra per una jova ucraïnesa, que ens va ajudar a aprofundir el drama de la guerra.

També contemplàrem la iniciativa d’un grup de joves ucraïnesos i russos, que acompanyats per mons. Andrea Migliavacca, bisbe d’Arezzo, anaren a la darrera audiència general del papa Francesc, el qual, després de mirar-los amb tendresa, els hi dirigí un pensament agrait: "Viniendo de Ucrania y de Rusia y de otros países en guerra, han decidido no ser enemigos, sino vivir como hermanos" i afegí, “Que su ejemplo inspire intenciones de paz en todos, incluidos los que tienen responsabilidades políticas”. I espontàniament digué a tothom:Debe llevarnos a rezar más y a estar cerca de la querida y martirizada Ucrania que tanto sufre".

També repassàrem les accions diverses i trobades de pregària d’altres esglésies cristianes, de tradició ortodoxa i protestant, per aconseguir la pau. Remarcarem la nostra sinodalitat amb tots ells i amb les gestions que es fan a alt nivell des del Vaticà, com el cas de mons. Matteo Maria Zuppi, arquebisbe de Bolonya i president de la Conferencia Episcopal Italiana desplaçat fa poc a Kiev i a Moscou, amb la prioritat de treballar per les persones més afectades per la guerra, com cas dels nens, portats per la força a Rússia, que han de poder tornar a Ucraïna, retrobar-se amb les seves famílies, viure de manera més estable i refer les seves vides.

VIATGE A TERRA SANTA



La parròquia de Sant Joan Baptista juntament amb les parroquies de Viladecans, organitza un viatge cultural i religiós, a Terra Santa, amb l’objectiu de conèixer els llocs més emblemàtics, de la vida de Jesús de Natzaret.

Animeu-vos i afegiu-vos-hi per viure una experiència única !!!







ESPLAI SANT JOAN

Els infants dels esplais de les parròquies de Sant Joan Baptista i de Santa Maria Magdalena, gaudeixen aquests dies, d’unes jornades de lleure, tant a nivell de “casal” com de “colònies”.

Agraïm la participació de tots, infants, pares i mares i equips de monitors, per fer possible aquestes activitats, que a més del lleure, aporten una obertura formativa i de relació social, també des de la fe.

I gràcies a tots els monitors i monitores !!!

SOPAR DE GERMANOR EN LA DIADA DE SANTA MARIA MAGDALENA

Animeu-vos a inscriure-us al sopar de germanor, a les vuit del vespre, del proper 22 de juliol, en la festa de la nostra patrona, Santa Maria Magdalena, “apòstola dels apòstols”. Tan de bo que siguem molta colla i reflectim el sentit de pertinença a la a la nostra parròquia i expressem l’estimació que ens tenim, totes i tots els que pertanyem a aquesta entranyable comunitat.

INFANTS, JOVES I GRANS: TROBEM-NOS I CELEBREM EL SOPAR: NO US EL PERDEU ! 

AGENDA DE JULIOL

07. Divendres             19.30:       Pregària ecumènica en l’estil de Taizé, a St. Joan Baptista.

22. Dissabte                20.00:       Sopar popular i de germanor, a Santa Maria Magdalena.

23. Diumenge:           12.00:       Missa concelebrada en el patronatge de la parròquia de Santa Maria Magdalena, Totes i tots hi estem convocats.

25. Dimarts.                19.00:       Eucaristia i benedicció de pelegrins del Camí de Sant Jaume de Galícia, a Sant Joan Baptista.

27. Dijous.                   19.30:       Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat.

Parròquia de St. Joan Baptista, cada setmana:         

 

Dilluns,                         18’30, Pregària del Rosari.

Dimarts,                       18:00, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 13:00. (Excepció dels mesos de juliol, agost i setembre)

Dijous,                          19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

A T E N C I Ó:

Durant els mesos de Juliol i agost

la missa  dels dissabtes a les 18 h a Santa Magdalena,

es trasllada a les 20.00 h.


 


No hay comentarios:

Publicar un comentario