lunes, 17 de julio de 2023

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 16/08/2023.

“Hoy se celebra el #domingodelmar, dedicado a los marineros y a los pescadores. Rezo por ellos y por sus familias, así como por cuantos trabajan para liberar los mares de la contaminación.”

@vaticanIHD_ES

Papa Francesc.  Àngelus del 09/07/2023.

LA MARE DE DÉU DEL CARME.

Hem iniciat aquest Full parroquial, amb unes paraules del papa Francesc, referides a la mare de Déu del Carme, patrona del món mariner.

No hi ha dubte que el mar és un medi natural, preciós, que tant se’ns mostra suggeridor, sensible i pacífic, com molt esvalotat, cruel i perillós; per això, els navegants de tradició cristiana, confien la seva protecció en la Mare de Déu amb l’advocació del Carme, remarcada per la tradició carmelitana del Santuari “Stella maris”, a Santa Maria del mont Carmel, a Terra Santa, i refermada quan sant Simó Stock, general de l’orde del Carmel, el 1251, tingué una visió de la Mare de Déu en la qual li lliurava un escapulari, com a distintiu de l’Ordre Carmelità i signe de salvació. Així va créixer l’ús de l’escapulari, la veneració de la Mare de Déu del Carme i el mateix Ordre Carmelità.

Segueix a la portada “Stella maris”, un vers de mossèn Miquel Costa i Llovera, per a llegir en deteniment, on hi fa palesa la presència de Maria, protectora dels nàufrags, a la mar i a la vida.

Perquè no només cal no perdre l’orientació si naveguem pel mar, també cal conservar-la si es navega per l’espai. També terra endins, podem perdre l’orientació i navegar sense rumb i en deriva per la vida, moguts pels nostres interessos i debilitats. Que l’Estella maris, ens ajudi a orientar-nos i a mantenir-nos en la fe i en la veritat, en tota ocasió.

Aquest diumenge la majoria de poblacions de la costa Mediterrània, de tradició cristiana, honoren a la Mare de Déu del Carme, celebrant l’Eucaristia i embarca-la en les tradicionals processons de barques.

Contemplem el “Mare Nostrum”, i preguem a Santa Maria que sapiguem avançar en la vida obertes a l’Evangeli, per tal que cap tempesta ens posi en fallida i perquè aquest mar bonic, no sigui més “mare mortum”, encomanem al Senyor a totes les víctimes de les peteres, milers i milers de morts, que esperaven poder sobreviure cercant noves oportunitats. Que la Mare de Déu intercedeixi i siguem capaços de fer un món més humà, on ningú hi sigui explotat i tothom pugui subsistir-hi dignament, amb les mateixes oportunitats i sense abandonar mai el lloc de naixença. 

FESTA PATRONAL DE SANTA MARIA MAGDALENA, APÒSTOLA.

La parròquia de Santa Maria Magdalena, ofereix dos actes centrals en la festa patronal, un de social i l’altre religiós. El membres del Consell pastoral, Consell d’Economia i de tots els grups parroquials, hi estan expressament convidats a participar-hi i tots els feligresos de les parròquies de Viladecans que ho desitgin.

Acte social: Sopar de germanor, a les vuit del vespre, del proper 22. Inscripcions fins el proper dijous 20, a Juan Ortíz o als mossens de la parròquia.

Acte religiós: Eucaristia concelebrada, a les 12.00 del migdia.

Tan de bò que siguem molta colla i reflectim el sentit de pertinença a la a la nostra parròquia i expressem l’estimació que ens tenim, totes i tots els que pertanyem a aquesta entranyable comunitat, en esperit de comunió i de sinodalitat.

INFANTS, JOVES I GRANS: TROBEM-NOS I CELEBREM EL SOPAR: NO US EL PERDEU !

AGENDA DE JULIOL

Parròquia de St. Joan Baptista.           

 

17. Dilluns.     19.30:    Informació detallada a totes les persones interessades en conèixer el viatge a Terra Santa, del 17 al 24, del proper mes d’octubre. Programa, itineraris, preus, ....

25. Dimarts.        19.00:    Eucaristia i benedicció de pelegrins del Camí de Sant Jaume de Galícia.

27. Dijous.           19.30:    Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat.

                             19.45:    Assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45

Tots el dilluns,      18’30,    Pregària del Rosari.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

22. Dissabte         20.00:    Sopar popular i de germanor, a Santa Maria Magdalena.

23. Diumenge:    12.00:    Missa concelebrada en el patronatge de la parròquia de Santa Maria Magdalena, Totes i tots hi estem convocats

A  T  E  N  C  I  Ó:  Durant els mesos de juliol i agost, la missa dels dissabte 

                                a les 18.00 h,es trasllada a les 20.00 h.

MONS. SERGI GORDO, NOU BISBE DE TORTOSA.

El darrer dimecres es feu pública la decisió del papa Francesc, d’anomenar el bisbe auxiliar de Barcelona, mons. Sergi Gordo, nou bisbe titular de la diòcesi de Tortosa, després que la seu restà vacant amb el trasllad del bisbe Enric Benavent, com arquebisbe de València.

L’enhorabona al bisbe Sergi !!! 

VIATGE A TERRA SANTA

La parròquia de Sant Joan Baptista organitza un viatge cultural i religiós, a Terra Santa, amb l’objectiu de donar a conèixer als seus fidels, els llocs més emblemàtics, per un va transcorrer la vida de Jesús de Natzaret, acompanyats d’un guià franciscà, biblista.

Animeu-vos i afegiu-vos-hi per viure una experiència única !!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario