domingo, 30 de julio de 2023

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 30/07/2023.

 

El Señor siempre camina con nosotros, siempre.”

“El Señor no se disgusta con ninguno de nosotros.

                                                                                  Papa Francesc. Podscat del 25/07/2023.

  

FESTA PATRONAL DE SANTA MARIA MAGDALENA, APÒSTOLA.

Amb goig, la parròquia de Santa Maria Magdalena, va celebrar la seva festa patronal, amb dos actes principals, un de social i l’altre religiós, els darrers dissabte 22 i diumenge 23.

A les vuit del vespre de la diada de Santa Maria Magdalena es va fer un sopar de germanor, amb membres del Consell pastoral, dels grups parroquials i participants tant d’aquesta parròquia, com de les altres parròquies de Viladecans, després del qual hi hagué una estona de sobretaula, força agradable.

A les dotze del migdia, del diumenge 23, amb els fidels d’aquesta parròquia i altres vinguts de la resta de parròquies de Viladecans, ens trobarem per compartir la Eucaristia concelebrada, que presidí el nostra rector, mossèn Frederic Esteve, acompanyat de mossèn Jaume Boguñà, fundador de la parròquia, i mossèn Manel Simó, anterior rector. Va predicar mossèn Josep Maria Gómez, qui emmirallà la represa de la fe dels apòstols, en Jesús ressuscitat, després del fracàs de la Creu, -inclosa Maria Magdalena-, amb la nostra fe de cristians del segle XXI. Es tracte d’una fe nascuda d’un primer anunci i que sostenim amb Jesús de Natzaret, com a centre de la nostra vida i de les nostres comunitats. El Senyor no el trobarem en un sepulcre buit ni en els ritus pel ritus o en les accions religioses externes, estàtiques o rutinàries, sinó reunint-nos en nom seu, en sinodalitat i comunió, amb esperit de servei a l’Església i a qui ens necessiti, fent de la nostra comunitat parroquial, amb les nostres capacitats i limitacions, una font d’aigua fresca en mig de la plaça, on tothom pugui acudir-hi, de manera lliure, i apaivagar-hi la seva set. Que aquestes vacances ens permetin d’anar programant el nou curs 2023/2024, amb un impuls renovat, com parròquia oberta i acollidora units en la fe al Crist i als germans.

TOT A PUNT PER CELEBRAR LA “JMJ”.

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), és fruit de la convocatòria que el Sant Joan Pau II, papa, el 1984, va fer a Roma, on s’esperava que hi pelegrinessin 60.000 joves de tot el món, i la resposta fou de 250.000 joves. Per això el 1985, Joan Pau II, instituí la Jornada Mundial de la Joventut, cada tres anys, que s’inicià a Roma el 1986 i que prenia el caràcter de pelegrinatge i festa jove de l’Església Universal, amb milers de joves de tot el món, units al papa. Enguany el papa Francesc ha convocat la JMJ, de l’1 al 6 d’agost, a Lisboa. Es tracte d’una oportunitat evangelitzadora, on les noves generacions de joves sentin la seva pertinència a l’Església , s’obrin a descobrir la seva missió i a comprometre’s en un món més just, solidari i obert, vivint el seu encontre personal amb el Senyor.

El lema general, esdevé: “María se n’anà de pressa a la Muntanya” (Lc 1, 39), el relat de la Visitació. María de Nazaret es la persona, que millor ens ensenya a dir sí a l’amor que Déu ens té.

En la nostra diòcesi, molts joves de les nostres parròquies ja s’hi han inscrit. Per a més informació i inscripcions, podeu fer-ho a la web oficial de la trobada: https://www.lisboa2023.org/es. També trobareu més informació de les diverses activitats a “CRISTONAUTAS”: https://www.cristonautas.com/

LA “JMJ” ESTÀ APUNT DE COMENÇAR. DONEM-NE GRACIES A DÉU I PREGUEM PERQUÈ ELS JOVES SENTIN LA CRIDA DE DÉU I FACIN SEVA LA PARTICIPACIÓ EN LA VIDA DE L’ESGLÉSIA.

AGENDA D’AGOST.

Parròquia de St. Joan Baptista.           

Horari Eucaristies:     De dilluns a dissabte, 19:00 h.

                                        Diumenge i festes de precepte, 10:45 h.

                                                                                                13:00 h (bilingüe).

Actes devocionals:     19 d’agost, divendres. Pregària ecumènica, estil de Taizé.

                                        27 d’agost, diumenge. Després de les misses, “Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat.”

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Horari Eucaristies:     Dissabte, 20:00 h. (bilingüe).

                                        Diumenge i festes de precepte, 12:00, (bilingüe).

Exposició del Santíssim: 2 d’agost, dimecres, de 19:00 a 21:00

IMPORTANT:              Durant el mes d’agost, la missa dels dissabte a les 18.00 h, traslladada a les 20.00 h.

LA FESTA DELS AMICS DEL “CAMÍ DE SANT JAUME, DE VILADECANS.”

La darrera diada de Sant Jaume, festejarem en la celebració litúrgica de la Paraula, amb els Amics del Camí de Sant Jaume, la seva festa patronal, a Sant Joan Baptista, tot agraint al Senyor, la tasca evangelitzadora que des dels apòstols ens ha unit Ell, generació rere generació. Abans d’acomiadar-nos, reberen  benedicció del pelegrí, ja que anant a Santiago de Compostela o fent cadascú la tasca de cada dia, tots pelegrinem en la mateixa vida, que pren força en l’amor.

VIATGE A TERRA SANTA

La parròquia de Sant Joan Baptista organitza un viatge cultural i religiós, a Terra Santa, amb l’objectiu de donar a conèixer als seus fidels, els llocs més emblemàtics, per un va transcorrer la vida de Jesús de Natzaret, acompanyats d’un guià franciscà, biblista.

Viajes Magister.

Ja tenim tots els detalls del viatge, itinerari, allotjaments, visites, preu. Podeu consultar-ho en els triptics que hi ha a l’Església. Si teniu oportunitat, animeu-vos i afegiu-vos-hi, per viure una experiència única !!


No hay comentarios:

Publicar un comentario