lunes, 24 de junio de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 23/06/2024. DIUMENGE XII DEL TEMPS ORDINÀRI.

 

Que el amor gratuito de Dios nos llene y dilate el corazón

Papa Francesc.      Àngelus, 09/06/2024.

   

“DAVAN LA FESTA PATRONAL DE SANT JOAN BAPTISTA.”

Joan, el fill de Zacaries i d’Elisabeth, anomenat “el Baptista”, fou el precursor de Jesús, -Déu fet home-, anomenta el Messies. Com a precursor Joan, dedicà la seva vida a prepara al poble, a rebre’l.

Frapa de Joan Baptista la seva integritat i la seva rectitud de vida, oberta plenament a la seva missió. I serà, justament, pel seu compromís, que Herodes el detindrà, l’empresonarà i l’executarà.

La festa del naixement de Joan Baptista, coincideix, -més o menys-, amb el solstici d’estiu. Molts ritus i tradicions, anteriors al cristianisme, hi celebren el goig de la llum i la força de la vida.

La nostra fe, revesteix la jornada amb el record d’aquell que, va anunciar la Llum vertadera i va oferir la seva vida en absoluta fidelitat a qui és la Font de la Llum, de la Bellesa, de la Vida

En la nostra festa patronal us convidem a contemplar a Joan Baptista, amb tendresa, en la voluntat d’assemblar-nos a Ell, en les seves virtuds; us hi pot ajudar llegir-ne algun text de l’Evangeli, per exemple: Lc 1,36, la Visitació; Mt 3, 1-12, Predicació de Joan Baptista; Lc 7, 18-38, Els enviats de Joan Baptista, Jn 1, 6-8, Pròleg; Jn 1, 19-34, Testimoniatge de Joan Baptista; Mc 6, 14-29, ....

Joan fou una veu transitoria, “Crist, la Paraula eterna des del principi”. I nosaltres, què hi diem?

SOM CRIDATS: CRIDATS A SER POBLE.

El darrer diumenge un nombrós grup de les parròquies de Santa Maria Magdalena i de Sant Joan Baptita, anarem a la Jornada Diocesana, convocada pel nostre bisbe, a Sant Feliu de Llobregat, de 18.00 a 20.30. Després de l’acollida a la Catedral-parròquia de Sant Llorenç, pel vicari general i la visualització del vídeo que el papa Francesc dirigí al bisbe Agustí i a tots els diocesans, en motiu del doble aniversari, la trobada es va centrar en:

1)      La cloenda de l’objectiu diocesà, si més no, continuant-ne el camí sinodal i informant de la cloenda del Sínode de bisbes

2)      Es festejà el 500 aniversari de la parròquia de Sant Llorenç, amb el vídeo dels 500 anys de la fundació de la parròquia

3)          També es festejaren els 20 anys de la diòcesi i de la Catedral de Sant Llorenç, amb la presentació pel bisbe Agustí, de la seva Carta pastoral: “La Catedral, signe de comunió diocesana”. Lliurant-ne un exemplar a cada assistent.

4)          Mercè Lajara, presentà la Butlla del papa Francesc, en la preparació del Jubileu de l’Esperança 2025, “Pelegrins d’Esperança”.

5)          La trobada finalitzà amb la pregària de Vespres, seguida de refresc , pastes i cava, servit a l’exterior.

La trobada compta amb representants de totes les parròquies de la diòcesi que hi anaren i amb els membres del Consell Pastoral Diocesà, (CPD).

LA NOSTRA DIÒCESI REP TRES NOUS DIAQUES.

 

El darrer diumenge, a les 6 de la tarda, el bisbe Agustí Cortés, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, conferí l’orde del diaconat a Santiago Bonifacio. Collantes, de la Parròquia St. de Andreu, de St. Andreu de la Barca, a Francisco José. González, de la Parròquia de Sta. María de Sales, de Viladecans, i a Antonio José Herrera, de la Parròquia de St. Pere, de Gavà.

Aquests tres candidats al diaconat, completaran els nou diaques que s’hauran ordenat aquest curs a la Província Eclesiàstica de Barcelona (PEB). Tot i el llarg procés de preparació, per haver de compaginar els estudis amb les obligacions familiars i professionals, els candidats no han defallit pas, en el seguiment de la crida al servei diaconal que vàren sentir.

Provenen de mons ben diferents: mossèn Santiago, de Salamanca, casat i amb un fill, exercí de Guàrdia Civil fins l’any passat en què es va jubilar; mossèn Antonio, casat sense fills, treballa a l’administració municipal i, mossèn Francisco J., casat i amb tres fills, treballa al sector immobiliari. Encomanem-los en la nostra pregària.

PRESENTACIÓ DEL JUBILEU 2025

La delegada d’Apostolat Seglar, Mercè Lajara, en la trobada diocesana del darrer diumenge 16, va presentar el Jubileu de 2025.

El 24 de desembre de 2024 tindrà lloc, a tota l’Església, l’inici del Jubileu, i es clourà el 14 de desembre del 2025. El més conegut actualment és el lema triat: Pelegrins d’esperança, que ens fa descobrir com n’és d’important que ens impliquem des de la pregària, la lectura, la reflexió i el compromís per tal d’experimentar que “l’esperança en Déu no defrauda”.

Se’ns proposa un temps de pelegrinatge, oració, penediment i obres de misericòrdia. Per viure aquest esdeveniment el Papa ens demana que es coneguin més els documents del Concili Vaticà II que han estat i són encara determinants per a l’Església. Demana, a més, que el 2024 sigui un any d’oració a totes les comunitats catòliques. Seguint les seves indicacions, el Dicasteri per a l’Evangelització ha creat un quadern que porta per títol Apuntes para la oración.

Per aprofundir en el sentit del Jubileu del 2025 tenim la Butlla papal. La seva lectura, reflexió i el seu treball en els grups de fe poden ser una bona preparació per al Jubileu i per alimentar la virtut de l’esperança cristiana en la nostra vida que ens ajudi a evitar que caiguem en el derrotisme o la indiferència.

JORNADA DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES.

El proper dissabte 6 de juliol, tots els catequistes estan convocats a la Jornada de Formació, que convoca la Província Eclesiàstica de Barcelona, a les 10:00 del matí, al Seminari Conciliar de Barcelona.

Hi haurà el testimoni d’una sessió de “Tabor”, que presentaran els catequistes de l’Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós. Hi seguirà la intervenció de mossèn Albert Para, en relació a l’Espiritualitat infantil. Es farà treball en grups i s’hi compartirà la síntesi: “Recollim els fruits”.

El preu de la sessió és de 12 euros. La inscripció es realitza per l’enllaç, https://forns.office.com/e/OHEHB2NU9u

Parròquia de St. Joan Baptista.

02/07: Dimarts:               Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:00.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

01/07: Dilluns                  Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Activitats Inter parroquials.

21/06. Divendres:           “Vine i veuràs”, parròquia M.D. de Sales, a les 19:30.

06/07. Dissabte:  Trobada de formació de catequesi, a les 10:00, al Seminari Conciliar de Barcelona.

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.

 



 


No hay comentarios:

Publicar un comentario