sábado, 15 de junio de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 16/06/2024. DIUMENGE XI

 

 

 

Convertirnos en lo que comemos, ser «eucarísticos»

Papa Francesc.    Àngelus, 02/06/2024.

 

“NO CEDER A LA LÓGICA DE LAS ARMAS”.

El darrer dijous 4, en el 80è aniversari del vot de Pío XII i de la ciutat de Roma a Maria Salus Populi Romani, en mig dels estralls de la Segona Guerra Mundial, el papa Francesc ha publicat una carta, preocupat per la situació belicosa actual. N’entretraiem alguns fragments:

“Pienso en particular en la atormentada Ucrania, en Palestina e Israel, en Sudán, en Myanmar, donde todavía rugen las armas y se sigue derramando más sangre humana. Se trata de tragedias que afectan a innumerables víctimas inocentes, cuyos gritos de terror y de sufrimiento cuestionan la conciencia de todos: ¡no podemos ni debemos ceder a la lógica de las armas!”.

També planteja de nou la pregunta que feu el aleshores papa, Sant PauVI, en la seva intercenció a la seu de les Nacions Unides, l’any 1965, en el XX aniversari de la finalització de la II Guerra Mundial: "¿El mundo cambiará alguna vez el sistema particularista y belicoso que ha tejido gran parte de su historia hasta ahora?”. Sobre la qual, el papa Francesc feu notar que ningú hi havia donat resposta i exhortà: "alienta a todos a trabajar concretamente a favor de la paz en Europa y en todo el mundo".

En la carta fa una exhortació personal als lectors: “Quienes la poseen en sí mismos y, con valentía y mansedumbre, se comprometen a crear vínculos, establecer relaciones entre las personas y resolver tensiones en la familia, en el trabajo, en la escuela, entre amigos, pueden ser constructores de paz”.

El text acaba amb una pregària a Santa Maria: "obtenga para toda la humanidad el don de la armonía y de la paz". El Papa encomienda "a los habitantes de Roma, especialmente a los ancianos, a los enfermos, a los solitarios y a los que se encuentran en dificultades, a la intercesión materna de María Salus Populi Romani".

EL SAGRAMENT DE LA VIDA ORDINÀRIA (II): Mons. Agustí Cortés

... Déu és encara més palès en el got d’aigua, pel fet de ser ofert al més humil dels deixebles de Jesús... És en el moment d’oferir-lo quan l’aigua recupera «l’esplendor de la seva bellesa», com diria el sant d’Assís.

... altre capítol és l’estímul cap a l’acció que la trobada amb el Déu de les coses ordinàries desencadena. Les coses ordinàries, com l’aigua, són aquí, al nostre abast, i la seva existència depèn en gran mesura de les nostres accions lliures. Sovint hem somiat, per diversos motius, anar construint un món per a Déu. Només aquest món serà el millor per a l’home.

 

ELS AGENTS DE PASTORAL DE LES PARRÒQUIES A POBLET.

Els rectors de les parròquies de Viladecans i Sant Climent, d’acord amb els seus consells pastorals parroquials, oferiren una sortida cultural i religiosa als col·laboradors compromesos d’aquestes parròquies, en agraïment pel treball constant durant aquest curs. Visitaren el Museu de la Terra a l’Espluga de Francolí, l’Audiovisual del Monestir de Poblet, on hi celebrarem l’Eucaristía. Acabant el dinar, amb els postres brindarem amb cava, en primer lloc, pels 60 anys d’ordenació de mossèn Joan Puig; en segon lloc, per les tres ordenacions diaconals que tindrem avui a la nostra catedral, (hi era present na Marina Castillo, mare de José Antonio Herrera, de Gavà, un dels ordenants); i en tercer lloc, perquè les nostres parròquies, segueixin les seves activitats amb l’empenta dels agents de pastoral compromesos, com tots els presents i els nous que s’hi afegeixin, en esperit de comunió i de sinodalitat.

El grup d’agents de pastoral i alguns acompanyants, davant de l’altar major, el retaule de Damià Forment i entre les tombes reials aèries, després de la celebració de l’Eucaristia al Santuari Basílica de Santa Maria de Poblet.

 

TRES ORDENACIONS DIACONAL A LA NOSTRA CATEDRAL.

Avui, a les 6 de la tarda, el bisbe Agustí Cortés, conferirà, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, l’orde del diaconat a Santiago Bonifacio. Collantes, de la Parròquia St. de Andreu, de St. Andreu de la Barca, a Francisco José. González, de la Parròquia de Sta. María de Sales, de Viladecans, i a Antonio José Herrera, de la Parròquia de St. Pere, de Gavà.

Aquests tres candidats al diaconat, completaran els nou diaques que s’hauran ordenat aquest curs a la Província Eclesiàstica de Barcelona (PEB). Tot i el llarg procés de preparació, per haver de compaginar els estudis amb les obligacions familiars i professionals, els candidats no han defallit pas, en el seguiment de la crida al servei diaconal que vàren sentir. Provenen de mons ben diferents: En Santiago, de Salamanca, casat i amb un fill, exercí de Guàrdia Civil fins l’any passat en què es va jubilar; l’Antonio, casat sense fills, treballa a l’administració municipal i, en Francisco J., casat amb tres fills, treballa al sector immobiliari.

TROBADA DIOCESANNA.

El proper diumenge 16, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, de 18.00 h a 20.30 h., el bisbe Agustí ens convoca a la cloenda de l’objectiu diocesà, continuant en el camí sinodal i la preparació del Jubileu 2025 “Pelegrins d’Esperança”.

PROGRAMA DE LA TROBADA

Acollida a la Catedral-parròquia de Sant Llorenç.

Vídeo dels 500 anys de la fundació de la parròquia i 20 anys de la diòcesi i Catedral de Sant Llorenç.

Presentació i entrega de la Carta pastoral: “La Catedral, signe de comunió diocesana”.

Informacions sobre la cloenda objectiu diocesà, la cloenda del Sínode de bisbes i l’inici del Jubileu de l’Esperança.

Pregària de Vespres.

Cloenda de la trobada. Es compartirà coca i cava.

La participació en la trobada es farà en coordinació amb el Consell Pastoral Diocesà, els arxiprestos i els delegats corresponents.

“TROBO A FALTAR LA FIGURA DEL POLÍTIC CRISTIÀ”.

Recomanem que seguiu la darrera trobada del bisbe Agustí, amb els mitjans de comunicació: https://www.agenciaflama.cat/agusti-cortes-trobo-a-faltar-la-figura-del-politic-cristia/

El bisbe Agustí, comenta diversos aspectes de la seva vida, molt especialment de tot allò que ha suposat establir la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, de la qual en fou nomenat primer bisbe, quan es realitzà la divisió de l’arquebisbat de Barcelona i l’establiment de la Província Eclesiàstica de Barcelona, ara fa vint anys, i la seva situació personal degut al diagnòstic d’un mieloma. Parla de com ha anat avançant la diòcesi, de les persones que han col·laborat amb ell i els seu pla de futur, després d’haver presentat la renúncia, el darrer 2022, quan complí 75 anys, tal com ho indica el Dret Canònic.

 

Parròquia de St. Joan Baptista.

24/06: Dilluns:                 Eucaristia concelebrada en la festa de Sant Joan Baptista. 12 h.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

16/06. Diumenge:           Eucaristia i Unció dels Malalts, a les 12:00. Qui desitgi la unció, digueu-ho als mossens.

18/06. Dimarts:               Reunió de Vida creixent, a les 17:00.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Activitats Inter parroquials.

09/06. Divendres:           Ordenació diaconal a la catedral de Sant Feliu de Llobregat, de Santiago Collantes, Francisco-José Gonzalez i Antonio Herrera, a les 18:00.

13/06. Dijous:                  Eucaristia de Corpus al CSS Frederica Montseny.

16/06. Diumenge:           Trobada diocesana, a la Catedral-parròquia de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, a les 18:00.

21/06. Divendres:           “Vine i veuràs”, parròquia M.D. de Sales, a les 19:30.

 

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.

 





No hay comentarios:

Publicar un comentario