lunes, 18 de enero de 2021

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 17/01/2020. Diumenge II del temps ordinari.

PARRÒQUIES DE

 SANTA MARIA MAGDALENA

I DE

SANT JOAN BAPTISTA 

DE VILADECANS.

17/01/2020.

Diumenge II del temps ordinari.

"Dar al que sufre el bálsamo de la cercanía"

Papa Francesc.

Missatge pera  la diada del Malalt 2021.

 

RENOVEM EL VOT DE POBLE A SANT SEBASTIÀ.

Entrem en l’anomenada setmana dels barbuts, que de manera graciosa ens assenyala el fred i els refredats, que habitualment ens porta la climatologia, cada any, acompanyada d’alguns sants de fonda tradició i estima: sant Maure; sant Pau, ermità; sant Antoni, abat, principalment, i que la iconografia popular ha representat amb unes barbes ben poblades. També n’hi trobem d’altres, com sant Faci, sant Sebastià, sant Fructuós, sant Auguri, sant Vicenç, .... Però és en Sant Sebastià on ara posem la nostra atenció, com a patró de Viladecans, en agraïment a la seva intercessió per alliberar al poble de la pesta.

Els historiadors situen al màrtir Sebastià, nat a Narbona o potser a Milà, cap sègle III, que era soldat de la guàrdia de l'emperador i com que es va convertir al cristianisme, fou martiritzat en la gran persecució de Dioclecià.

Des del segle IV era un sant força venerat i invocat contra la pesta, a Milà, a Roma, fins traspassar fronteres. Joan Amades i Gelats, en el seu “volum I, del Costumari català – El curs de l’any”, ens hi explica de Sant Sebastià: Segons una llegenda, era barceloní i pescador de canya. Com que estava en gràcia de Déu, pescava a desdir i els peixos més grossos i millors. Els altres pescadors li tenien enveja i una malícia que no el podien arribar a veure. Un dia, mentre pescava va entrar al mar a banyar-se i els altres pescador li van amagar la roba. Quan va sortir el van lligar a un arbre i, amb uns dards fets amb la seva canya de pescar van ferir-lo de mort.

Hi ha una quantitat notòria de planes, amb tota mena de valls, tonades, versos, tradicions i costums populars d’una gran quantitat de pobles i ciutats de Catalunya, així com de gremis i d’oficis que l’invocaven a Sant Sebastià, com a patró, la qual cosa demostra la veneració i estima generalitzada cap a sant Sebastià.

A la plana 566 del mateix volum hi diu: “Un altre dels pobles que feien festa, el dia d’avui, era Viladecans, al Baix Llobregat. Hi havia estat típic el ball del Patatuf, ballet molt senzill de melodia i graciós de moviments, que comença amb un picament de mans per part dels dansaires, circumstància de què hom creu que deriva el seu nom singular”.

També trobareu del mateix volum, la solfa amb la tornada del ball del Patatuf de Viladecans, recollida pel mestre J. Tomàs, (plana 570) i els gràfics i figures del mateix vall, (plana 571). Entre les dites populars, Joan Amades ens recull aquesta que ponderava la gràcia de Sant Sebastià:   

 

 

 

 

Sant Sebastià

guarda de fam

de pesta i de guerra

i de tots els mals que hi ha.

És bonic contemplar com la tradició popular fa seva la tradició dels sants, mostrant-ne la seva estima i veneració, com acabem de veure, ni que sigui situant el martiri del sant, -en aquest cas a Barcelona-, ja que mai va passar-hi  per aquesta ciutat.

Desitgem que aquesta celebració, malgrat les limitacions del Covid19, amb l’impuls de les entitats viladecanenques i de l’Ajuntament, ens ajudi a compartir la dimensió social de la nostra fe

RENOVEM EL VOT DE POBLE A SANT SEBASTIÀ

El proper dimecres 20 de gener, a la parròquia de Sant Joan Baptista: Ofici de Festa major en honor de Sant Sebastià, patró de Viladecans.

Amb el programa següent: a les 12 h. del matí;

Eucaristia concelebrada, renovació del vot de poble i cant dels goixos.

En acabar els músics i cantants de la celebració litúrgica, ens oferiran dues peces religioses i dues populars com a fi de festa.

Moltes gràcies a tots! Units en la pregària i el compromís per la fi de la epidèmia. Com repetim en els goixos:  De contagi i pestilencia, lliurau-nos, sant Sebastià!

 

 

El MAMUT forma part del bestiari de Viladecans que acompanya la festa major Enguany ho haurà de fer de mode diferent..



XXV ANIVERSARI DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE.

El proper dia 21 de gener, solemnitat dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi, tindrà lloc a la Catedral de Tarragona, a les sis de la tarda, la celebració d’acció de gràcies en el 25è aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995. L’eucaristia, complint estrictament les mesures sanitàries del moment, serà presidida per l’arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas, president de la Conferència Episcopal Tarraconense, i concelebrada pels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya. En finalitzar l’eucaristia, els bisbes de Catalunya faran públic un document que porta per títol «Esperit, cap on guies les nostres esglésies? Als vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense de 1995», una orientació pastoral que es mou entre el Concili Vaticà II, els ensenyaments del papa Francesc —sobretot l’Exhortació pastoral Evangelii gaudium— i les resolucions del Concili Provincial Tarraconense de 1995.

El mateix dia 21 de gener, a les 10.00 h, tindrà lloc la pregària i lectura de la ”Passio Fructuosi”, a la capella de Sant Fructuós de la Catedral de Tarragona, organitzada per l’Associació Cultural de Sant Fructuós. L’acte, que aquest any es realitzarà a porta tancada, es podrà seguir en directe pel web de l’Arquebisbat, per Youtube i la resta de xarxes socials.

SETMANA DE PREGÀRIA PER A LA UNITAT DELS CRISTIANS..

Tot just entrant en l’any nou, del 18 i el 25 de gener, ens trobem amb la Setmana de pregària per a la unitat dels cristians, que ens mou davant la divisió entre cristians, que enterboleix la nostra història. Un escàndol per a la vida espiritual!

Des de la Comissió interdiocesana d’Ecumenisme i de Relacions interreligioses, que agrupa les delegacions diocesanes dels bisbats de Catalunya i les Illes, amb la col·laboració del Centre Ecumènic de Catalunya, ens conviden a participar-hi.

El lema d’enguany: “Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit” (Jn 15, 5-9)

Des de les nostres comunitats parroquials de Sant Joan Baptista i de Santa Maria Magdalena, també ens volem sentir units a aquest corrent que ens aplega a evangèlics, ortodoxes i catòlics, i que necessitem impulsar per defugir de tot allò que ens separi i enfortir-nos en tot allò que ens uneix al Senyor. No podrem viure en el Senyor, dividits ni ignorant-nos. Quin mal testimoni!

El lema esmentat suposa una crida a la unitat basada en tres pilars: pregària, vida en comú i hospitalitat. La pregària fluida que ens uneix al Crist amb l’Esperit Sant. La vida comunitària desenvolupada en els àmbits de cada cristià, posant-hi harmonia i donant-ne testimoni. L’acolliment com expressió de l’hospitalitat, en l’amor al proïsme.

Hi pregarem en les nostres celebracions dels propers dies 18 a 25, especialment el dilluns 18, a les cinc de la tarda a Santa Maria Magdalena i el divendres 22, a les set de la tarda, a Sant Joan Baptista, però també seguirem sensibles en les nostres relacions fraternes amb els germans de les altres confessions cristianes, dons si ens mantenim en l’amor del Senyor, donarem ”molt de fruit”

EL PAPA FRANCESC OBRE ELS MINISTERIS DE LECTOR I D’ACÒLIT A LES DONES.

El darrer diumenge 10 de gener, festa del Baptisme del Senyor, el papa Francesc va signar el motu proprio "Spiritus Domini", modificant el primer paràgraf del cànon 230 de el Codi de Dret Canònic, on des d’ara, els ministeris de lector i d’acòlit també poden assignar-se a les dones, de mode estable.

Nos és cap novetat que moltes dones llegeixen la Paraula de Déu, fan un servei a l'altar o distribueixen l’Eucaristia en les celebracions litúrgiques, de mode habitual, reconegut i admès pels bisbes, a pràcticament totes les diòcesis del món, sense que hi hagi una instrucció expressament reconeguda.

El text modificat diu: "Els laics d'una edat i uns dons determinats per decret de la Conferència Episcopal podran ser emprats permanentment, mitjançant el ritu litúrgic establert, en els ministeris de lectors i acòlits”. D’aquest mode, el papa Francesc, permet l’accés tant a les dones com als homes, als ministeris laïcals de lector i d’acòlit, inclús amb el ritus litúrgic d’institució previst

El papa Francesc entre les raons teològiques que l’han portat a prendre aquesta decisió, diu: "en l'horitzó de renovació traçat pel Concili Vaticà II, hi ha un creixent sentit d'urgència avui per redescobrir la corresponsabilitat de tots els batejats en l'Església, i en particular la missió dels laics". I citant el document final de l'Sínode per a l'Amazonia, observa que: "per a tota l'Església, en la varietat de situacions, és urgent que els ministeris siguin promoguts i conferits a homes i dones ... És l'Església dels homes i dones batejats la qual hem de consolidar promovent la ministerialitat i, sobretot, la consciència de la dignitat baptismal ".

I afegeix: "la decisió de conferir aquests càrrecs, que impliquen estabilitat, reconeixement públic i el mandat del bisbe, també a les dones, fa més efectiva la participació de tots en la tasca d'evangelització de l'Església".

Caldrà, potser, un discerniment pastoral per a determinar si els nostres lectors i acòlits han de ser ministres instituïts o, senzillament, ministres extraordinaris, com fins ara; si més no, és un pas endavant en l’Església, que reconeixent la dignitat conferida pel sacerdoci baptismal, homes o dones puguin exercir els mateixos ministeris.

IV SETMANA DE LA BÍBLIA I DIUMENGE DE LA PARAULA.

El proper diumenge dia 24 de gener, comença la V Setmana de la Bíblia, amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”.que ens ofereix cinc grans actes telemàtics, (sense oblidar les activitats presencials a cada bisbat, (en parròquies i altres comunitats), que facilitaran la participació per via streaming per la web www.setmanadelabiblia.cat

Es podran seguir dos actes en directe:

Dimecres, 27: a la cripta de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Meditació sobre «Les torres, símbol de la nova Jerusalem», pel Dr. Armand Puig 

Dijous, 28: a la capella de Sant Pau del Seminari de Tarragona, pregària-meditació.

Dilluns, dimarts i divendres es retransmetrà en diferit:

– «Presentació de l’Evangeli de Marc», per la Dra. Mar Pérez, des de l’Acadèmia Mariana de Lleida.

– «Llegir l’Evangeli de Marc en temps de Pandèmia», pel Dr. Agustí Borrell, des de Roma.

– «Presentació de la figura de sant Jeroni, en la commemoració dels 1.600 anys de la seva mort», pel Dr. Joan Ferrer, de Girona.

A la mateixa web, es penjaran les glosses dels nostres bisbes amb ocasió del Diumenge de la Paraula de Déu i altres reflexions referides a la Setmana de la Bíblia.

Igualment, estan adaptant al format digital Llegir la Bíblia en Grup, editada per l’Associació Bíblica de Catalunya. A més, s’està enllestint L’evangeli de Marc, que es podrà descarregar de forma gratuïta des del web de la Setmana de la Bíblia.

La Setmana de la Bíblia està patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i organitzada per l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Abadia de Montserrat, l’Editorial Claret, el Centre de Pastoral Litúrgica i Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.

Tenim a la vostra disposició, el llibret-calendari amb les lectures bíbliques de cada dia, que podeu encarregar als vostres mossens.

En les nostres celebracions litúrgiques del proper 24, entronitzarem la Bíblia, la qual mantindrem en un lloc preeminent d’ambdos temples parroquials, tota la setmana.

GRUP DE CONFIRMACIÓ 2020.

Aquest diumenge 17, a les cinc de la tarda, es reuneix el grup de Confirmació 2020, de totes les parròquies de Viladecans i que ens coordina la Marina Gallego.

Farem un comentari distès i compartit de l’Evangeli del diumenge, (Jn 1, 35 -42), analitzarem alguna qüestió d’actualitat i prepararem la pregària ecumènica, en la Setmana per a la unitat del cristians, en l’estil de Taizé.

Esperem poder triar el “logotipus” del grup, que ens prepara en Sergi.

Acabarem, compartint un cafè calent, ben apropiat pel temps d’hivern. Això si, amb ventilació, higiene de mans, distància de seguretat i mascareta.

Anem-hi avançant !!!

CRISTIANS EN DIÀLEG:  “LLEGIR I PROCLAMAR LA BÍBLIA”.

En el marc de la SETMANA DE LA BÍBLIA, i amb caràcter interparroquial, el proper dissabte 30 de gener, a les 10:30 del matí a la parròquia de Sant Joan Baptista, el grup CRISTIANS EN DIÀLEG, compartirà el tema: “LLEGIR I PROCLAMAR LA BÍBLIA”, presentat per Mn. Manel Simó Tarragó, prevere i periodista.

El conferenciant ens farà una descoberta de la Paraula de Déu, suggerint-nos algunes pautes que ens ajudin en el coneixement i la reflexió dels continguts de l’Escriptura. Tanmateix ens donarà unes pautes per a l’adequada proclamació de les lectures litúrgiques per part dels qui exerceixen com a lectors, impulsant la creació de grups estables a les nostres comunitats.

REFLEXIONS A L’EVANGELI DEL DIUMENGE.

En cada FULL PARROQUIAL intentem que no hi manqui un comentari sobre l’Evangeli del diumenge. Ho preparem amb interès i esperem que, cada setmana, us hi engresqueu dedicant-hi una estona que us ajudarà a conèixer millor la bona notícia que Jesús ens deixa, gràcies al recull d’aportacions de mossèn Josep Maria Romaguera. Tota una eina per a la formació i reflexió personal.  No us ho perdeu!

L’EVANGELI DEL DIUMENGE,  (Jn 1, 35 – 42).

35 L’endemà, Joan tornava a ser en el mateix lloc amb dos dels seus deixebles 36i, fixant la mirada en Jesús que passava, va exclamar: –Mireu l’anyell de Déu!

37 Quan aquells dos deixebles el sentiren parlar així, van seguir Jesús. 38 Jesús es girà i, en veure que el seguien, els preguntà: –Què busqueu?

Ells li digueren: –Rabí –que vol dir «mestre»–, on t’estàs?

39 Els respon: –Veniu i ho veureu.

Ells hi anaren, veieren on s’estava i es quedaren amb ell aquell dia. Eren cap a les quatre de la tarda. 40 Un dels dos que havien sentit el que deia Joan i havien seguit Jesús era Andreu, el germà de Simó Pere. 41 Andreu anà primer a trobar el seu germà Simó i li digué: –Hem trobat el Messies – que vol dir «ungit».

42 I el va portar on era Jesús. Jesús, fixant en ell la mirada, li digué: –Tu ets Simó, fill de Joan. Tu et diràs Cefes –que vol dir «pedra».

Fixem-nos en Jesús i en l’Evangeli. Per pensar-hi.

– El darrer diumenge, amb el ‘Baptisme del Senyor’, acabàvem el temps de Nadal. L’Evangeli d’aquest diumenge és el tercer ‘quadre’ d’un ‘tríptic’ precedit per l’Epifania’ i el ‘Baptisme del Senyor’. En tots ells Jesús s’hi manifesta. En aquest cas com “l’anyell de Déu” (36) (Jn 1,29). Aquest text i el fragment anterior (Jn 1,19-34) és el paral·lel joànic dels relats del Baptisme dels altres evangelistes.

– En el fragment anterior (Jn 1,19-34) –que forma unitat amb aquest (35-42)–, Jesús apareix venint cap a Joan Baptista, aquell que representa l’Israel ple d’esperances (Jn 1,29). Jesús és el qui ve a donar compliment a les promeses de Déu (Is 40,10). Ve a fer realitat que el domini del pecat serà tret del món (Jn 1,29) com anuncià Isaïes (Is 40,2).

– En l’evangeli de Joan, l’altre Joan –el Baptista– hi apareix com a testimoni enviat per Déu: Déu envià un home que es deia Joan. Vingué com a testimoni a donar testimoni de la llum, perquè per ell tothom cregués (Jn 1,6-7). Com a testimoni enviat per Déu, el trobem, primerament, com un humil instrument per tal que “ell es manifestés a Israel” (Jn 1,31). Ara en dóna testimoni (Jn 1,32.34) i el mostra a tothom qui vulgui “mirar” (Jn 1,29.36).

– L’evangeli sempre vol presentar la identitat de Jesús. Jn aquí ho fa parlant-ne amb termes com “un home” (Jn 1,30), o “l’anyell de Déu” (Jn 1,29.36), o “rabí” (38) i “Messies” (41). Cal destacar, però, l’interès en dir que Jesús és “un home” (Jn 1,30). Abans, en aquest mateix capítol primer (Jn 1,14), amb la paraula “carn”, ha destacat la condició humana de Jesús en el seu vessant de feblesa i de limitació. Més endavant, moltes vegades, Jn presenta Jesús com “un home” (Jn 1,4,29; 5,12; 7,12.46; 9,11.12.16.24; 10,33; 18,17.29; 19,5.12). De totes aquestes cal destacar-ne la proclamació d’aquesta ‘veritat’ de la fe cristiana que l’evangelista posa en boca de Pilat: Aquí teniu l’home! (Jn 19,5).

L’escena es centra en la identitat de Jesús. Per boca del Baptista se l’anomena “l’anyell de Déu” (29.36). Expressió on hi ressona allò que Isaïes diu sobre el Servent de Déu (Is 53) que pren damunt seu les culpes de tots (Is 53,6) i que com un anyell portat a matar, no obre la boca (Is 53,7). I també hi ressona el tema de l’anyell pasqual (Ex 12,46, citat pel mateix Joan a 19,36 i que apareix, també, a 1Pe 1,19).

Aquest text de l’Evangeli també en dona alguns trets identitaris dels deixebles (del/a cristià/na) i, concretament, de l’apòstol (el deixeble que és enviat a anunciar l’Evangeli). Joan Baptista és un testimoni: no és el protagonista, no és la llum (Jn 1,6-7); ell assenyala a qui s’ha de “mirar” (36); Joan, el testimoni, es desprèn dels seus propis deixebles que, a partir d’ara, seguiran l’únic “mestre” (38) i viuran amb Ell –“es quedaran amb Ell”– (39); el deixeble de Jesús (el/la cristià/na) és la persona que “escolta” l’anunci–Paraula (37) i “segueix Jesús” (37); i continua “buscant” en el diàleg amb Ell (38) obrint-se al “Mestre” que li fa propostes (38); i va amb Ell i hi viu (39). Això fa que conegui més el “mestre” i en pugui parlar als altres, tal com fa Andreu amb el seu germà (41);  el deixeble es converteix en apòstol, és a dir, comunica als altres el que ha descobert de Jesús: que “és el Messies” (41). Ho comunica als que troba en el propi ambient (40-41), i ho fa implicant-los activament, “portant-los on és Jesús” (42) –de la mateixa manera que Jesús ho havia fet amb ells: “veniu i ho veureu” (39)– de manera que es puguin fer deixebles d’Ell;  en definitiva, qui segueix Jesús de debò rep una nova identitat, representada aquí en el canvi de nom –“Cefes” o “Pere” (42)–, manera bíblica d’expressar que Déu dóna una missió.

Mn Josep Maria Romaguera.

DIA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA

Aquest diumenge 17, celebrem la diada de la Infància Missionera. Es tracta d’una xarxa internacional de nens que, amb la seva pregària i aportacions, ajuden els missioners en el seu treball amb la infància.

En aquesta Obra Pontifícia, els infants són protagonistes de la missió i recolzen als missioners amb la pregària i ajudant a que disposin dels mitjans necessaris i projectes, per a les missions.

Encoratgem als pares i mares que sensibilitzin iniciin als seus fills i filles en aquesta tasca solidària, des de la pregària i la col·laboració amb la causa missionera. No ho deixeu pasar per alt.

CELEBRACIÓ DE LA CANDELERA AMB ELS INFANTS BATEJATS EL 2020.

El dimarts dia 2 de febrer celebrem la festa de la Candelera. Commemorem la Presentació de l’Infant Jesús a Déu, al temple de Jerusalem i la Purificació de la seva mare, Maria.

En aquell temps quan una mare havia infantat un primogènit, al cap de 40 dies, amb el seu espòs, anaven al temple, a presentar-lo a Déu, que l’unia a la seva aliança, com a fill lliure. Per això, en acció de gràcies, també hi portaven una ofrena

En les nostres comunitats parroquials de Sant Joan Baptista i de Santa Maria Magdalena, també celebrarem la festa el diumenge 7 de febrer, amb la benedicció de les candeles, la llum de les quals simbolitza la presència de Jesús que sempre ens acompanya, en la nova aliança. També tenim el goig de fer-ho beneint els infants batejats durant el 2020 i els seus pares i mares; hem contactat ells per tal que puguin unir-se a aquesta festa de mode presencial o amb la seva pregària personal. Certament que la prevenció pel Covid19, no ens ho posa fàcil, si més no, en les condicions establertes pel culte als nostres temples parroquials hi apliquem les mesures que ens indiquen les autoritats sanitàries, com tots coneixeu prou bé.

Us hi esperem !

BENEDICCIÓ D’ANIMALS DOMÈSTICS EN LA FESTA DE SANT ANTÒN, ABAT.

Aquest diumenge 17 de gener, celebrarem la festa de Sant Anton, per això en finalitzar les Eucaristies, en el cancell de l’església, farem la tradicional benedicció d’animals domèstics.

REUNIÓ DEL GRUP DE LITÚRGIA

El darrer divendres 15, s’ha reunit una representació del Grup de Litúrgia, per preparar les properes celebracions de Sant Antòn, abat; Sant Sebastià, màrtir; Diumenge de la Paraula; Sant Blai i la Candelera.

Tanmateix, es va acordar que amb la col·laboració d’en Francesc Ollé, els propers dijous, de cinc a sis de la tarda, es faran sessions de dinamització de cants litúrgics, destinades als nostres animadors de cants i a aquelles persones que puguin orientar el seu compromís amb l’Església, col·laborant en les celebracions litúrgiques amb el cant.

BENEDICCIÓ DE PANETS EN LA DIADA DE SANT BLAI.

Recordeu que el proper 3 de febrer, donarem les gràcies al Senyor per la intercessió de sant Blai de Sebaste, a Armènia, màrtir, bisbe i metge.

En l’Eucaristia de les set del vespre hi beneirem els panets, pastissos, pa de pessic, pomes, coques ... que ens hi porteu, per tal que seguint l’antiga tradició.

Els podeu ingerir invocant l’ajut del sant pel guariment o la prevenció de la tos i el mal de coll.

Un refrany popular diu "San Blai gloriós, lleva'm la tos"

DESPATX PARROQUIAL

ATENCIÓ: El despatx parroquial, comú per ambdues parròquies, Sant Joan Baptista i Santa Maria Magdalena, resta obert tots els dimarts, feiners, de cinc a set de la tarda, al carrer Sant Joan, 14. 08840 - Viladecans, on us atendrem a tots els que ho necessiteu.

Cas de dificultat, es pot concertar visita per telèfon, un altre moment, al 649.630.448.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes:                            10:45 h, (en català)

                                                        13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català)

Rosari, els dilluns feiners:                  18:30 h, (en català)

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                           12:00 h, (en bilingüe)

Dissabtes i vigílies de festes:             20:00 h, (en bilingüe)

 

CATEQUESI

Aquesta setmana no es farà la catequesi presencialment. Es mantenen totes les activitats de culte. Recomanem vivament a que pares i infants participeu en la missa familiar. Moltes gracies als catequistes i pares que feu mans i mànigues per tal que els vostres fills puguin seguir la catequesi. Mols ànims a tots.

INTENCIONS DE MISSA DE LA SETMANA

Dilluns St. Jn. Pepita Cañameras Soler

Dissabte St. Jn. Isabel García.

Dissabte a Santa Magdalena: Montserrat Rigol Isard

Diumenge a Santa Magdalena: Frederic Esteve Rigol


bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario