domingo, 9 de mayo de 2021

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 09/05/2021. VI Diumenge de Pasqua.

PARRÒQUIES DE

  SANTA MARIA MAGDALENA

I DE

SANT JOAN BAPTISTA

DE VILADECANS.

09/05/2021.

VI Diumenge de Pasqua.

 

El cristiano no sigue sus caprichos, sino la llamada del amor, la voz de Jesús.

Papa Francesc.

 

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE SANT ISIDRE.

El proper diumenge 16, celebrarem la festa de Sant Isidre, bon intercessor de la pagesia i honorat, -des de fa molts anys-, pels pagesos i pageses de Viladecans, i d’altres llocs de les nostres contrades.

A les 10:45 celebrarem l’Eucaristia amb tota la pagesia que ens hi vulgui acompanyar i els fidels habituals de la parròquia de Sant Joan.

Una nova oportunitat de sentir-nos units com a comunitat cristiana, amb els nostres agricultors, -molts de llarga tradició familiar-, i demanar a Sant Isidre la seva intercessió al Senyor, perquè l’esforç dels seu treball es vegi compensat en bones collites.

Tanmateix que Sant Isidre ens ajudi a no esdevenir mai una terra improductiva, aspre, sense història o sense valors; on també hi conreem la llavor de l’evangeli, que és llavor de vida, de fe, de l’esperança, de la bona convivència i de la bona ciutadania.

Sant Isidre, Pregueu per nosaltres !

LA CONFIRMACIÓ: Per viure units, -sempre-, en el Senyor.

De la crida feta en les Eucaristies o en les ressenyes en anteriors fulls parroquials, se’ns han acostat sis persones que volen confirmar-se en la fe. Els felicitem i els encoratgem en la decisió que han pres lliurement.

Amb el Sagrament de la Confirmació refermem, -ben conscientment-, el nostre compromís cristià que adquirirem en el Baptisme, consolidant-nos com a fills o filles estimats de Déu, ens unim més íntimament a l’Església de la qual entrarem a formar-ne part i rebem la Gràcia de Déu que ens enforteix, per tal d’esdevenir autèntics testimonis del Senyor, tant de paraula com d’obra, gràcies a la força del seu Esperit Sant; testimonis de fe i d’esperança en el Senyor, disposats a treballar pel Regne de Déu, basat en l’amor, la pau, la justícia i la llibertat, que tan necessitem per humanitzar aquest món nostre.

Per a la Confirmació necessitem preparar-nos-hi interiorment, per això organitzem un itinerari amb quatre trobades preparatòries, als nostres locals parroquials.

Cal aportar el certificat de baptisme i viure la vida de l’Església des de la nostra comunitat parroquial o altra, participant assíduament en l’Eucaristia dominical, els Sagraments, i sentir-s’hi inclòs participant dels goigs, les dificultats i les esperances, tant del món com de l’Església, anant-nos transformant en membres actius d’un món que necessita ser cada dia més humà. Penseu-hi, ara que anem cap a la Pentecosta.

Si us voleu Confirmar o bé voleu aclarir algun dubte, parleu-ne amb els mossens, abans o després de les misses, passant pel despatx parroquial o trucant per telèfon.

EL PAPA FRANCISCO NOS INVITA A CRECER CON LA ORACIÓN CONTEMPLATIVA.

A continuació presentamos el resumen de la Catequesis pronunciada por el Papa Francisco, en la última audiencia del pasado miércoles 5 de mayo. Una llamada que nos exhorta a remodelar, de manera profunda, nuestra espiritualidad.

Queridos hermanos y hermanas:

En la catequesis de hoy reflexionamos sobre la oración de contemplación. La contemplación, más que un método o un modo de rezar, es una íntima condición del ser humano que debemos descubrir. Somos contemplativos, tenemos la capacidad de ver el mundo con los ojos del corazón, que van más allá del simple examen de la realidad, mirando desde el amor y la fe.

Desde esta realidad, nuestra oración contemplativa nos pone delante de un Dios que nos mira con amor. La luz de esa mirada ilumina nuestro espíritu, le da ojos de misericordia para contemplar el mundo. El mismo Señor es modelo de esta oración, una oración que no se desentiende de la realidad y el sufrimiento, sino que por el contrario, se acrecienta ante la inminencia de su Pasión. De ese modo, en la transfiguración podemos contemplar cómo la luz del amor del Padre llena el corazón de Jesús y hace resplandecer toda su persona, como un preludio de la Cruz. 

La llamada del Evangelio es seguir a Jesús en la vía del amor. Y esto es el culmen de toda la vida cristiana. Caridad y contemplación son sinónimos, se refieren a la misma realidad. San Juan de la Cruz afirmaba que un pequeño acto de amor es más útil a la Iglesia que todas las demás acciones juntas. Un acto de amor, purificado en la oración para que no nazca de nuestra presunción y de nuestro egoísmo, es el mayor milagro que un cristiano pueda alcanzar.

L’EVANGELI DEL DIUMENGE,  (Joan 15, 9-17).

En aquell temps, Jesús parlà així:

9 –Tal com el Pare m’estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. 10 Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. 11 Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. 12 Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. 13 Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. 14 Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. 15 Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. 16 No m’heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. 17 Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Fixem-nos en Jesús i en l’Evangeli. Per pensar-hi, ...

– La paraula “manament” (12, 14 i 17) en la Bíblia no té un sentit legal, jurídic. Significa allò que et fa arribar a la perfecció. El manament de l’amor, per tant, no és res ques’imposi. L’amor no es pot imposar. Només es pot oferir.  – Sobre el dilema “servents”-“amics” (15) cal tenir en compte que el “servent” (l’esclau) executa i que l’“amic” coneix les intencions. De tota manera, la paraula “servent”, que aquí Jesús desestima per a identificar els seus deixebles, és una paraula que en la Bíblia té sovint un sentit positiu per indicar la fidelitat sense reserves a Déu, de manera que és un títol de noblesa.

Aquest evangeli d’avui és la continuació del de diumenge passat (Jn 15,1-8).

Hi ha dues parts amb una frase central que les uneix i fa referència a la Pasqua del Crist: l’amor més gran és el de Jesús, que “dóna la vida pels seus amics” (13).

En la primera part, anterior a aquest verset, les paraules de Jesús insisteixen a dir que els deixebles han de “mantenir-se en el seu amor” (9) tal i com Ell “es manté en l’amor del Pare” (10), que és la font de l’amor. Arrelats en aquest amor, podran “estimar-se els uns als altres de la mateixa manera que Jesús els ha estimat” (12).

El que segueix al verset central (13) gira entorn de la paraula “amics” (13.14.15) i té el seu punt culminant en el “fruit que duri per sempre” (16) i l’oració que el Pare escolta (16).

Mantenir-se en l’amor” no és una qüestió reduïda al món dels sentiments. Està íntimament lligat a fer la voluntat d’Aquell que estima. És a dir: Jesús és estimat pel Pare i fa la seva voluntat, “guarda els seus manaments” (10); els deixebles som estimats per Jesús i fem –ho podem fer perquè tenim aquest amor– la seva voluntat (14), “guardem els seus manaments” (10). Per tant: “guardar els manaments” (10) només és possible des de l’actitud d’acollir l’amor d’Aquell qui els dóna; i aquesta voluntat, aquest “manament”, consisteixen a estimar, a “donar la vida” (13).

Jesús ha rebut del Pare un manament (10,17-18; 12,49; 14,31; 15,9-10) que li indica el que ha de dir, el que ha de fer i com ha de donar la vida. En una paraula, el manament és la voluntat de Déu sobre Jesús, que el porta a donar la vida. El manament que Jesús deixarà als seus deixebles serà el mateix (15,9-10.13).

Donar la vida” (13) és donar vida als altres, començant pels més febles i pels qui tens al costat. El cas de Jesús és clar, com ho diu el llibre dels Fets: Déu el va ungir amb l’Esperit Sant i amb poder, i va passar fent el bé i guarint tots els oprimits pel diable, perquè Déu era amb ell (Ac 10,38). La seva mort en creu és la culminació d’aquesta vida que dóna vida pas a pas, una vida que es dóna del tot, per amor, no per cap altra causa que l’amor gratuït, l’amor que no demana res a canvi.

L’afirmació que Jesús “dóna la vida” és freqüent en l’evangeli i les cartes de Joan (Jn 10,11.15.17.18; 15,13; 1Jn 3,16). Aquest “donar la vida” de Jesús té com a conseqüència que els creients donen la vida els uns pels altres (Jn 15,13; 1Jn 3,16).

Jesús dóna als deixebles el títol d’amics. Dir que algú és amic de Déu, fins ara era reservat a Abraham i Moisès, als quals Déu no només confià l’execució dels seus manaments, sinó que els va comunicar, cara a cara, el coneixement del seu designi. Jesús ens comunica la seva intimitat (15).

Jesús porta la iniciativa sobre nosaltres, ens ha elegit (16). Vol que siguem la seva presencia enmig del món –“donar fruit”–. I això només serà possible si ens estimem els uns als altres.

Demanar en el seu nom” (16) no es pot fer si no és en comunió, en íntima unió dels uns amb els altres en Ell (Jn 15,7).

Perquè la meva joia sigui també la vostra, i sigui completa” (11). Aquesta “joia” la dóna la comunió d’amor, la comunió de voluntats. No és res superficial ni momentani. És fruit d’haver-se posat en aquesta dinàmica de l’amor del Pare.

Podem aprofundir en “la joia”, reflexionant l’Evangeli, a: Jn 3,29; 15,11; 16,24; 17,13; Mt 13,44; Lc 1,14.44; 10,21.

Mn Josep Maria Romaguera.

PREGÀRIA MUNDIAL A SANTA MARIA !

Trenta Santuaris de tot el món, dedicats a Santa Maria, pregaran duran tot el mes de maig per a la fi de la pandèmia i la represa de les activitats socials, laborals i econòmiques, per iniciativa del papa Francesc.

Coordina aquestes pregàries el Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, per tal que esdevingui una pregària contínua, de tota l’Església elevada al Pare, amb la intercessió de Santa Maria, Mare de Déu, Mare de l’Església i Mare nostra.

Tots els cristians estem convidats a unir-nos-hi, per això, cada Santuari encarregat de dirigir la pregària, ens l’oferirà gràcies a les tecnologies de la comunicació, tant si estem al cotxe, al carrer, utilitzem el telèfon mòbil, la tauleta, l’ordinador, …

El Papa obrirà i tancarà la pregària, unit als fidels de tot el món, l’1 de maig, davant de la imatge de la Verge del Socors i el 31 de maig,  la clourà des del Jardins Vaticans. Ambdós moments resultaran accessibles a les persones sordes, mitjançant la traducció al llenguatge de signes LIS.

Retransmetran la pregària els canals disponibles a cada santuari i els canals oficials de la Santa Seu, a les sis de la tarda, (en directe pel portal oficial de Vatican News i els perfils socials del Vaticà de Facebook i YouTube).

Des de Catalunya, el Santuari de Santa Maria de Montserrat, també hi participa !

El Santuari de Santa Maria de Montserrat, ha estat un dels escollits per a dirigir la pregària, concretament el dissabte el dissabte 22 de maig, a les sis de la tarda, la qual també podrem seguir pel canal de TV (Montserrat TV, en streaming), des d’on emetran el senyal a tots els mitjans del món.

Des de les parròquies de Santa Maria Magdalena i de Sant Joan Baptista, us animem a totes i a tots, a sentir-nos units en l’amor amb la nostra Mare i intercessora al Senyor.

Els dilluns a les 18’30. Pregària del Sant Rosari a la parròquia de sant Joan.

GRUP DE CONFIRMACIÓ 2020.

El proper diumenge 16 e maig, a dos quarts de sis de la tarda, es reunirà el grup interparroquial “CONFIRMACIÓ 2020”. Compartírem l’Evangeli del VII diumenge de Pasqua: l’Ascensió del Senyor, (Mc 16, 15-20), amb les reflexions que hi aporti cadascú; també tractarem algun tema de fons de la vida social, des de la perspectiva de l’Evangeli. D’acord amb l’avaluació feta de la darrera pregària de Taizé, tancarem el contingut de la propera pregària, preparada en la Vetlla de l’Esperit, que farem el proper dissabte 22, després de la Missa familiar, a les 19:45 h. Com tenim per costum, acabarem la trobada conversant amicalment i compartint un cafè.

Anem-hi avançant !!!

REUNIÓ DEL CONSELL PASTORAL PARROQUIAL DE STA: MARIA MAGDALENA.

El darrer dissabte 1 de maig es va reunir el Consell Pastoral Parroquial, a la sala Sant Joan XXIII, de la parròquia de Santa Maria Magdalena, presidida pel rector, mossèn Frederic Esteve i vuit consellers i conselleres.

Després de la pregària inicial i la benvinguda als participants per part de mossèn Frederic, es va fer un repàs de la represa de les diverses activitats.

L’Esplai Llumvi, actiu cada dissabte des de les quatre de la tarda, amb deu grups de sis infants, amb un monitor i un pre-monitor, a càrrec de cada grup.

La Pastoral de la Salut, havent patit les restriccions protocol·làries que han impedit la normal realització de la tasca i que ara ha reprès les celebracions litúrgiques al Centre Soci Sanitari Frederica Montseny i la visita setmanal de tres voluntaris.

També estan disposats a estudiar un projecte d’acompanyament, que podria arribar a tenir abast interparroquial, destinat a persones detectades que viuen en solitud.

La Litúrgia es reforça amb la incorporació d’un matrimoni que col·laborarà en l’obertura i tancament de l’església i les tasques de la sagristia, per si es produís alguna eventual absència en l’equip que ho fa habitualment els diumenges al matí.

Quan al manteniment es fa palesa la necessitat de qui es faci càrrec de cuidar el jardí exterior, per a la qual cosa s’hi ofereix un conseller.

Càritas explica que en el decurs de la pandèmia no es va aturar l’activitat i que els servei de distribució d’aliments, que en distribuïa a 22 famílies, actualment en facilita a 160. Un increment que actualment s’està cobrint amb les ajudes alimentàries que s’ha promogut a cada parròquia.

Quan al complement educatiu, (reforç escolar), troba l’inconvenient que l’ha de fer educadors titulats. I el rober funciona havent-s’hi de concertar dia i hora.

Catequesi, el curs s’ha anat desenvolupant en la mesura que les circumstàncies ho han permès i ja estan preparant les primeres comunions.

Vida creixent, s’està reunint un cop al mes i es van fer algunes reunions extres, per tal d’assolir el conjunt dels temes del curs. Actualment van al dia !

Un grup de puntaires utilitzarà l’espai santa Teresa de Calcuta, setmanalment, en dijous.

També es va proposar la realització d’un sopar de la fam, que caldrà planificar segons ho permetin les mesures del Covid19 i la col·laboració d’activitats lúdiques, en el moment

oportú.

REUNIÓ DEL CONSELL PARROQUIAL DE SANT JOAN

            El proper diumenge dia 16 de maig a las 17 h. a la terrassa de la rectoria, farem la primera reunió del Consell Pastoral des de l’inici de la pandèmia. Ho farem seguint les mesures corresponents de prevenció.

CAMPANYA DE SUPORT A CÀRITAS INTERPARROQUIAL.

CÀRITAS INTERPARROQUIAL DE VILADECANS I SANT CLIMENT DE LLOBREGAT, és el braç  i el cor executor de les nostres cinc comunitats parroquials, en l’acció de la pastoral social, cap a les persones més necessitades dels nostres entorns. Perquè aquesta tasca sigui sensible, significa que cada parròquia ha d’aportar-hi, de manera directa i compromesa, la seva força i la seva sensibilitat, concretat en l’adscripció de voluntaris, l’acompanyament de les persones ateses, les aportacions econòmiques, les aportacions materials, ...

En l’actual moment que vivim CÀRITAS INTERPARROQUIAL ens ha posat de manifest la seva preocupació per la manca de recursos alimentaris per tal de poder atendre dignament el nombre, creixent, de persones i famílies ateses, degut a l’agreujament de la crisi econòmica, pel Covid19 i en DEMANA AJUD !!!

Per això, necessitem que TOTS ENS SENTIM CÀRITAS i ajudem a la nostra institució, aportant-hi aliments al servei de REBOST. Es tracte, especialment, dels següents productes:

• Sucre, farina, llegums i pots de fruita per a nadons.

També necessiten::

• Productes d’higiene personal (gel, xampú, sabó...)

• Productes d’higiene íntima femenina.

• Bolquers per a nadons.

• Productes per a la neteja de la llar.

• Productes per a la neteja de la roba

Podeu deixar els productes a les vostres parròquies, abans o després de totes les Eucaristies, o bé portar-los al despatx parroquial.

La campanya, que ja ha començat i evidencia l’interès, i la capacitat de resposta de molts de vosaltres que ja heu començat a fer-hi aportacions. La feina no està feta, tot just ha començat i necessitem molts més aliments. No defallim i endavant !!!

No deixeu d’aportar-hi aliments i gràcies per aquesta  col·laboració, fraterna i solidària.

EL CANT LITÚRGIC.

Necessitem potenciar el cant litúrgic en bé de tots. Ajudeu-nos-hi a la parròquia de Sant Joan Baptista:

-     El cor de Missa dominical de la una. ASSAJA CADA DIMARTS DE 18:00 A 18:45 h. Demaneu per na Montserrat Casanovas.

-     Els animadors de cants i cantaires de la Missa dominical, de les 10:45 h, ASSAGEN CADA DIJOUS, DE 17:00 A 18:00 h.

Més endavant farem sessions a la parròquia de Santa Maria Magdalena.

Ajudem a fer més vives les nostres celebracions:  

Si podeu, afegiu-vos-hi i participeu-hi.

VIDA CREIXENT DE STA: MARIA MAGDALENA SE REUNE EL PROXINO LUNES 9 DE MAYO.

El próximo lunes 9 de mayo, a las cuatro y media de la tarde, se reunirá el grupo de Vida Creixent, (Vida Ascendente), de la Parroquia de Santa Maria Magdalena, en el local Sant Joan XXIII.

El temario que seguimos durante el curso está basado en una contemplación harmónica de la vida, suscitada desde cada una de las siete notes musicales. En esta sesión glosaremos sobre la nota "SI". El "si" de nuestras afirmaciones que analizaremos en los tonos "mayor" y "menor", con los matices que nos propone la hermana Conxa Adell, que nos descubre las riquezas insospechadas i sorprendentes que encierran nuestros "SI".

Vida Creixent es un movimiento internacional de la Iglesia católica, que promueve su presencia a nivel diocesano y parroquial, constituyendo grupos de persones mayores de sesenta años, que se reúnen en grupos donde se fomenta la reflexión cristiana y la amistad.

Por ello Vida Creixent de Santa María Magdalena está abierta a acoger a cuantas persones se sientan interpeladas para crecer des del punto de vista de la fe, en esta etapa de la vida donde vamos adquiriendo algunas limitaciones, de manera sorprendente, que inciden en nuestro estilo de vida y en nuestras actividades, para descubrir como el Señor, des de su Palabra, sostiene, en todo momento, nuestras vides.

Tenemos un encuentro mensual, de poco más de una hora, dispuestos a contemplar la vida, con la alegría y la esperanza que el Señor siempre nos da.

 

Los interesados pueden contactar con Aurora, con mosén Fredi o con mosén Josep Maria.

ANIMO, HAGAMOS COMUNIDAD I FORTALEZCAMOS NUESTRA VIDA ASCENDENTE!!!

PASTORAL DE LA SALUT.

Aquest diumenge, nou de maig, tota l’Església celebrem la “PASQUA DEL MALALT”, amb el lema «Cuidem-nos mútuament», com a fil conductor de tota la Campanya del Malalt, que es va iniciar el darrer 11 de febrer, en la Jornada Mundial del Malalt.

El proper 13 de maig a la residencia Federica farem la celebració de la Paraula en honor se Sant Isidre Llaurador.

En aquesta diada de la Pasqua del Malalt, totes les comunitats i, especialment, les parròquies, preguem per les persones malaltes, pels professionals que els cuiden i per tot el voluntariat de la Pastoral de la Salut que amb el seu treball de proximitat, porten consol, pau i esperança a persones malaltes, de tota condició, sota l’influx del missatge alliberador de l’Evangeli.

La Pastoral de la Salut es desencadena des de l’àmbit de la Santa Seu i està adscrita al Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, des d’on promou que des de les bases de les comunitats cristianes de cada diòcesi creixi en tres perspectives pastorals:

-      L’acompanyament i relació amb els malalts i les seves famílies, (dimensió solidaria).

-      La relació amb els professionals i les estructures de la sanitat, (dimensió política-institucional).

-      La cultura de la sensibilitat davant del dolor i la solitud, propiciant la prevenció i la promoció de la salut i la defensa de la vida (dimensió comunitària).

En l’oportunitat d’aquesta celebració, exhortem a totes aquelles persones que potser desitgin formar-se i col·laborar en la Pastoral de la Salut, que ens ho plantegin.

INTENCIONS DE LES MISSES.

Parròquia de Santa Maria Magdalena:

08/05/2012: 20:00. Sebastian Anguita.

30/05/2012: 12:00. Isidre Reguant Massana.

Parròquia de Sant Joan Baptista:

16/05/2021: 13:00. Elvira Morantes de Rincon.

17/05/2021: 19:00. Anna Calbet.

18/05/2021: 19:00. Llucià Sánchez.

20/05/2021: 19:00. Difunts de la familia Bardón.

21/05/2021: 19:00. Maria Solina Molins.

DESPATX PARROQUIAL

ATENCIÓ: El despatx parroquial, comú per ambdues parròquies, Sant Joan Baptista i Santa Maria Magdalena, resta obert tots els dimarts, feiners, de 17:00 a 18:45, al carrer Sant Joan, 14. 08840 - Viladecans, on us atendrem a tots els que ho necessiteu.

Cas de dificultat, es pot concertar visita per telèfon, un altre moment, al 649.630.448.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes:                                               10:45 h, (en català).

                                                                    13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes:                     19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners:                                      18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                                               12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:                                 20:00 h, (en bilingüe).

Benvolguts el diumenge 16 de maig a les 18.00 h, a la Catedral de Sant Llorenç, el bisbe Agustí ordenarà de prevere Mn. Samuel.

Per raons organitzatives i d’aforament de la Catedral, per assistir-hi cal apuntar-se a Secretaria abans del dia 7 de maig.

Per apuntar-vos podeu trucar Bisbat, al número 93 632 76 30. Gràcies.

bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario