lunes, 17 de mayo de 2021

SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 16/05/2021. L’ASCENSIÓ DEL SENYOR.

 SANTA MARIA MAGDALENA

I DE

SANT JOAN BAPTISTA

DE VILADECANS.

16/05/2021. 

L’ASCENSIÓ DEL SENYOR.

 

 

La solemnidad de la Ascensión orienta nuestra mirada hacia lo alto, más allá de las cosas terrenas. Al mismo tiempo, nos recuerda la misión que el Señor nos ha confiado aquí en la Tierra. Que el Espíritu Santo nos guíe en la buena batalla que debemos combatir.

Papa Francesc.

 

L’EVANGELI DEL DIUMENGE,  (Marc 16,15-20)

En aquell temps, Jesús es va aparèixer als Onze 15 i els digué:

–Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat. 16 Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. 17 Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, 18 agafaran serps amb les mans i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.

19 Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s’assegué a la dreta de Déu. 20 Ells se n’anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l’acompanyaven.

Notes sobre la festa de l’Ascensió

  Aquesta festa ens fa contemplar un aspecte concret de la nostra fe: el Ressuscitat és amb Déu, en plenitud.

  No commemorem cap altre fet històric que la mort i resurrecció de Jesús.

  Les oracions de la litúrgia d’aquest dia expressen la fe de l’Església que creu que la glòria de la que participa plenament el seu Cap, Jesús, serà també participada per aquells que formem part del seu Cos.

  És una festa, doncs, que ens anima en l’esperança de ser allò que Déu vol que siguem: com Ell.

  És una festa que ens fa parar atenció a la petició del Parenostre: faci’s la vostra voluntat així a la terra com es fa en el cel. En Jesús, Déu i Home, el cel i la terra, s’uneixen.

Notes per a fixar-nos en Jesús i l’Evangeli

         Jesús ressuscitat posa en acció els deixebles (15), aquells que ja havien actuat amb Ell durant força temps.

         Els ofereix de fer el mateix que Ell havia fet sempre: proclamar l’evangeli “a tota la humanitat” (15), “pertot arreu” (20), en el concret de la vida.

         Pot ser bo de recordar l’inici d’aquest Evangeli de Marc: Comença l’evangeli de Jesús, el Messies, Fill de Déu (Mc 1,1); i, sobretot, com comença la missió de Jesús: anunciant la bona nova de Déu. Deia: «S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova» (Mc 1,14-15), i posant-se en acció Ell mateix. Encara millor si llegim la resta del capítol primer, fins el final.

         L’anunci del Regne de Déu –paraula i acció– és necessari perquè ningú no es quedi sense l’oportunitat de gaudir de la felicitat que Déu ofereix a tothom (16).

         Tal com Jesús ho havia fet, els deixebles duran a terme la seva missió amb paraules i actuant, combatent el mal (17-18).

         Els “senyals” (17) que Marc diu que “acompanyaran els qui hauran cregut” els trobem en diverses pàgines del Nou Testament com a característics del ministeri de Jesús o dels apòstols. Sense moure’ns de Mc, trobem: Mc 1,25-26; 3,11-12.22; 7,32-33; 8,25. I en els Fets dels Apòstols els trobem atribuïts als deixebles que han rebut l’Esperit Sant: Ac 2,4-13; 3,7; 10,46; 16,16-18; 28,3-6.8. De tal manera que podem dir que els qui el Crist Ressuscitat envia manifesten el poder que Ell tenia sobre tota la Creació, el poder d’estimar i de passar fent el bé (Ac 10,38).

         Podem dir també, doncs, que tota acció dels deixebles del Crist per la justícia esdevé un signe de credibilitat de l’anunci: el Regne és aquí (Mc 1,14).

         “Jesús fou endut al cel i s’assegué a la dreta de Déu” (19): l’home Jesús, el crucificat, és u amb el Pare: és Déu mateix que ha compartit la nostra vida i la duu a plenitud. Seguint els seus passos també nosaltres gaudirem de la vida del glorificat: en Jesús s’uneixen la humanitat i la divinitat.

Malgrat la seva absència, Jesús és present i acompanya el camí i la missió –paraula i acció– dels deixebles (20). L’Ascensió de Jesús no suposa una absència, un abandó del món. Des del començament de l’Església, els deixebles de Jesús han tingut aquest convenciment: “el Senyor cooperava i confirmava” la seva paraula i acció. Aquesta ha estat sempre la força dels màrtirs. I és la força dels qui es comprometen i es donen en el servei.

Mn Josep Maria Romaguera.

PREGÀRIA MUNDIAL A SANTA MARIA !

Trenta Santuaris de tot el món, dedicats a Santa Maria, pregaran duran tot el mes de maig per a la fi de la pandèmia i la represa de les activitats socials, laborals i econòmiques, per iniciativa del papa Francesc.

Des de les parròquies de Santa Maria Magdalena i de Sant Joan Baptista, us animem a totes i a tots, a sentir-nos units en l’amor amb la nostra Mare i intercessora al Senyor.

Els dilluns a les 18’30. Pregària del Sant Rosari a la parròquia de sant Joan.

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE SANT ISIDRE.

Aquest diumenge 16, celebrarem la festa de Sant Isidre, intercessor de la pagesia i honorat, -des de fa molts anys-, pels pagesos de Viladecans.

A les 10:45 celebrarem l’Eucaristia amb tota la pagesia que ens hi vulgui acompanyar i els fidels habituals de la parròquia de Sant Joan.

Una nova oportunitat de sentir-nos units com a comunitat cristiana, amb els nostres agricultors, -molts de llarga tradició familiar-, i demanar a Sant Isidre la seva intercessió al Senyor, perquè l’esforç dels seu treball es vegi compensat en bones collites.

Tanmateix que Sant Isidre ens ajudi a no esdevenir mai una terra improductiva, aspre, sense història o sense valors; on també hi conreem la llavor de l’evangeli, que és llavor de vida, de fe, de l’esperança, de la bona convivència i de la bona ciutadania.

Sant Isidre, Pregueu per nosaltres!

LA CONFIRMACIÓ: Per viure units, -sempre-, en el Senyor.

Amb el Sagrament de la Confirmació refermem, el nostre compromís cristià que adquirirem en el Baptisme, consolidant-nos com a fills o filles estimats de Déu, ens unim més íntimament a l’Església de la qual entrarem a formar-ne part i rebem la Gràcia de Déu que ens enforteix, per tal d’esdevenir autèntics testimonis del Senyor.

Per a la Confirmació necessitem preparar-nos-hi interiorment, per això organitzem un itinerari amb quatre trobades preparatòries, als nostres locals parroquials.

Si us voleu Confirmar o bé voleu aclarir algun dubte, parleu-ne amb els mossens, abans o després de les misses, passant pel despatx parroquial o trucant per telèfin nous candidats per a la C

GRUP DE CONFIRMACIÓ 2020.

Aquest diumenge 16 e maig, a dos quarts de sis de la tarda, es reunirà el grup interparroquial “CONFIRMACIÓ 2020”.

Compartírem l’Evangeli del VII diumenge de Pasqua: l’Ascensió del Senyor, (Mc 16, 15-20), amb les reflexions que hi aporti cadascú; també tractarem algun tema de fons de la vida social, des de la perspectiva de l’Evangeli. D’acord amb l’avaluació feta de la darrera pregària de Taizé, tancarem el contingut de la propera pregària, preparada en la Vetlla de l’Esperit, que farem el proper dissabte 22, després de la Missa familiar, a les 19:45 h. Com tenim per costum, acabarem la trobada conversant amicalment i compartint un cafè.

Anem-hi avançant !!!

REUNIÓ DEL CONSELL PARROQUIAL DE SANT JOAN

Aquest diumenge dia 16 de maig a las 17 h. a la terrassa de la rectoria, farem la primera reunió del Consell Pastoral des de l’inici de la pandèmia. Ho farem seguint les mesures corresponents de prevenció.

CAMPANYA DE SUPORT A CÀRITAS INTERPARROQUIAL.

CÀRITAS INTERPARROQUIAL DE VILADECANS I SANT CLIMENT DE LLOBREGAT,

és el braç  i el cor executor de les nostres cinc comunitats parroquials, en l’acció de la pastoral social, cap a les persones més necessitades dels nostres entorns. Perquè aquesta tasca sigui sensible, significa que cada parròquia ha d’aportar-hi, de manera directa i compromesa, la seva força i la seva sensibilitat, concretat en l’adscripció de voluntaris, l’acompanyament de les persones ateses, les aportacions econòmiques, les aportacions materials, ...

En l’actual moment que vivim CÀRITAS INTERPARROQUIAL ens ha posat de manifest la seva preocupació per la manca de recursos alimentaris per tal de poder atendre dignament el nombre, creixent, de persones i famílies ateses, degut a l’agreujament de la crisi econòmica, pel Covid19 i en DEMANA AJUD !!!

Per això, necessitem que TOTS ENS SENTIM CÀRITAS i ajudem a la nostra institució, aportant-hi aliments al servei de REBOST. Es tracte, especialment, dels següents productes:

• Sucre, farina, llegums i pots de fruita per a nadons.

També necessiten::

• Productes d’higiene personal (gel, xampú, sabó...)

• Productes d’higiene íntima femenina.

• Bolquers per a nadons.

• Productes per a la neteja de la llar.

• Productes per a la neteja de la roba

Podeu deixar els productes a les vostres parròquies, abans o després de totes les Eucaristies, o bé portar-los al despatx parroquial.

La campanya, que ja ha començat i evidencia l’interès, i la capacitat de resposta de molts de vosaltres que ja heu començat a fer-hi aportacions. La feina no està feta, tot just ha començat i necessitem molts més aliments. No defallim i endavant !!!

No deixeu d’aportar-hi aliments i gràcies per aquesta  col·laboració, fraterna i solidària. 

EL CANT LITÚRGIC.

Necessitem potenciar el cant litúrgic en bé de tots. Ajudeu-nos-hi a la parròquia de Sant Joan Baptista:

-     El cor de Missa dominical de la una. ASSAJA CADA DIMARTS DE 18:00 A 18:45 h. Demaneu per na Montserrat Casanovas.

-     Els animadors de cants i cantaires de la Missa dominical, de les 10:45 h, ASSAGEN CADA DIJOUS, DE 17:00 A 18:00 h.

Més endavant farem sessions a la parròquia de Santa Maria Magdalena.

Ajudem a fer més vives les nostres celebracions:

 Si podeu, afegiu-vos-hi i participeu-hi. 

INTENCIONS DE LES MISSES.

Parròquia de Santa Maria Magdalena:

15/05/2021: 20:00 José Antonio Espinosa Copranero.

30/05/2021: 12:00. Isidre Reguant Massana.

Parròquia de Sant Joan Baptista:

15/05/2021: 19:00 Isidre Carbó, Pepe Muñoz Sánchez.

16/05/2021: 13:00. Elvira Morantes de Rincon.

17/05/2021: 19:00. Anna Calbet.

18/05/2021: 19:00. Llucià Sánchez Farré.

20/05/2021: 19:00. Difunts de la família Bardón.

21/05/2021: 19:00. Maria Solina Molins.

DESPATX PARROQUIAL

ATENCIÓ: El despatx parroquial, comú per ambdues parròquies, Sant Joan Baptista i Santa Maria Magdalena, resta obert tots els dimarts, feiners, de 17:00 a 18:45, al carrer Sant Joan, 14. 08840 - Viladecans, on us atendrem a tots els que ho necessiteu.

Cas de dificultat, es pot concertar visita per telèfon, un altre moment, al 649.630.448.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Con motivo de la Festividad de Pentecostés, el Centro Cultural Raíces de Andalucía organiza una misa rociera en honor a la Virgen del Roció.

Durante la celebración, se procesionaria la imagen de la Virgen del Rocío, se presentará el diseño de la medalla de la Virgen del Rocío de la entidad y se interpretarán una serie de bailes a cargo del cuadro de Ana Martínez.

Iglesia de Santa María Magdalena (Grupo San Jorge)

 23 de mayo a las 17 h

Se hará recogida de productos de higiene personal y lavado que irán destinados a Caritas Diocesana.

 

MOLTES FELICITATS! UNITS EN LA PREGÀRIA


bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario