lunes, 23 de mayo de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 22/05/2022. DIUMENGE VI DE PASQUA.

 

" Dios prefiere una oración de protesta

y no una religiosidad hipócrita. "

Papa Francesc.

Paraules en l’audiència general del 18 de maig 2022.

 

SANT ISIDRE.

El darrer 15, la nostra pagesia, en la festa de Sant Isidre i els 50 anys de la Cooperativa Agrícola, celebrà l’Eucaristia d’acció de gràcies al Senyor, pels favors rebuts en la intercessió del seu patró i demanà la seva mediació davant els reptes que avui té el món agrari i la societat en general. Presidí la missa el rector, mossèn Frederic Esteve i fou molt participada, amb diversos regidors, membres del Consell pastoral parroquial, i de tots els grups, fidels de totes les parròquies de Viladecans, músics, cantaires, lectors i lectores, comentaristes, ...; amb un altar molt ben decorat amb flors acolorides, el nou enllumenat tot encès, la imatge del Sant, audiovisual per seguir la celebració, eines del camp i productes de la recent collita viladecanenca, que es van lliurar a Caritas.

Després al carrer Sant Joan, es beneïren els tractors dels pagesos.

Certament que aquesta festa ha rebut un impuls extraordinari gràcies al compromís i i participació de tots els organitzadors i col·laboradors..

Aquest fet mostra la vitalitat d’una comunitat cristiana, que fa Església oberta al poble i viu fidel a les seves tradicions i en plena llibertat.

PAPA FRANCESC.

El Papa Francisco, en su audiencia general del pasado miércoles, continuó la catequesis dedicada a la vejez y concluyó el libro de Job. “La protesta de Job a Dios nos enseña a ser libres al momento de orar, protestarle a Dios, y Él en el silencio nos escucha.”

“Cuando finalmente Dios toma la palabra, Job es alabado porque ha comprendido el misterio de la ternura de Dios escondida detrás de su silencio. Dios reprende a los amigos de Job que suponían que sabían todo, de Dios y del dolor y, habiendo venido a consolar a Job, terminaron juzgándolo con sus esquemas preconcebidos. ¡Dios nos guarde de este pietismo hipócrita y presuntuoso! ¡Dios nos preserve de esa religiosidad moralista y de esa religiosidad de preceptos que nos da cierta presunción y te lleva al fariseísmo y a la hipocresía!”.

Miremos a los ancianas, a los viejitos; mirémoslos con amor, miremos su propia experiencia que han sufrido tanto en la vida, que han aprendido, tanto en la vida, que han pasado, por tanto, y cómo al final tienen esta paz, una paz -diría- casi mística, que es la paz del encuentro con Dios, que pueden decir 'te conocía de oídas, pero ahora mis ojos te han visto'.

PAU A UCRAINA !

Impotents davant tanta destrucció i mort, des de les nostres comunitats:

1) No deixem de pregar:

-   Per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

-   Perquè totes les confessions cristianes, treballem evangèlicament units per obrir camins de pau.

-   Pels governants i polítics, perquè actuïn en esperit de servei al poble, abandonin la fabricació i el comerç ignominiós d’armes, mantenint-se lluny d’interessos personals, imperialistes i hegemònics.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, o altra organització solvent.

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. És que els cristians farem l’orni ignorant el mal que s’hi està fent? Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, ... !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

22 DE MAIG, LA PASQUA DEL MALALT.

“Acompanyar en el patiment”, és el lema de la Pasqua del malalt, que celebrem aquest diumenge 22, on s’hi destaca la importància d’oferir una atenció propera als malalts i a qui en té cura, en centres sanitaris o a les llars i comunitats. En la missiva del papa Francesc diu: La pandèmia actual ha tret a la llum nombroses insuficiències dels sistemes sanitaris i mancances a l'atenció de les persones malaltes. Els ancians, els més febles i vulnerables no sempre tenen garantit l'accés als tractaments, i no sempre és de manera equitativa (…) La pandèmia també ha posat en relleu el lliurament i la generositat d'agents sanitaris, voluntaris, treballadors i treballadores , clergues, religiosos i religioses que, amb professionalitat, abnegació, sentit de responsabilitat i amor al proïsme han ajudat, cuidat, consolat i servit tants malalts i els seus familiars.»

Les comunitats de Sant Joan i de Santa Maria Magdalena, ens hem  avançat en la celebració de la jornada, traslladant a diversos ancians del C.S.C. Frederica Montseny, a la parròquia de Sant Joan Baptista, on el darrer dijous 19, a les onze del matí, compartirem amb tots ells, familiars i voluntaris, l’Eucaristía. També, el proper dijous, els portarem a l’ermita de la M. de Déu de Sales on hi farem una breu visita guiada i pregarem amb una Salve. Agraïm la tasca del voluntariat que ho fa possible.

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE MAIG.

 

Parròquia de St. Joan Baptista.

------

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenge 22:         Dif. Josep Puig i Ramona Clotet.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català). 13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:                    20:00 h, (en bilingüe).

AGENDA DE MAIG.

25. Dimecres:            18:30. Trobada del Grup d’iniciació cristiana, a St Joan B.

                                  19:30. Reunió del Grup de Litúrgia de St. Joan Baptista.

26: Dijous:               11:00. La Pastoral de la Salut organitza una visita guiada a l’Ermita de la Mare de Déu de Sales i pregària de la Salve, per a residents del C.S.S. Frederica Montseny.

27. Divendres:          19:30. Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat.

28. Dissabte:       19:45. Concert solidari del Cor SOM I SEREM, en benefici de SOLTERMÓN, associació promoguda per Mn. Manel Simó, dedicada a projectes d’ajuda als països de Centreamèrica. Entrada gratuïta amb aportació econòmica voluntària. SIGUEM SOLIDÀRIS !!!

29. Diumenge:          12:00. Missa d’acció de gràcies en el 50è aniversari del barri de Sant Jordi, a la plaça Europa, amb cant flamenc.

                                      (No hi haurà missa de 12:00 a Sta. M. Magdalena).

31. Dimarts:              Jornada de formació de voluntaris en Pastoral de la Salut.

AVANÇ DE L’AGENDA DE JUNY.

04. Dissabte:             20:00. Eucaristia interparroquial concelebrada de Pentecosta, a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, per a tots els fidels de Viladecans. Per això, a Sta. M. Magdalena, no hi haurà Eucaristia, a les 20:00 h.

06. Dilluns:                 17:00. Reunió de Vida Creixent a Sta. M. Magdalena.

10. Divendres:          19:45. Pregària ecumènica en l’estil de Taizé.

18. Dissabte:           19:00. Eucaristia presidida pel pare Joan Maria, rector de la Basílica de Montserrat, en el restabliment de la Parròquia de Sant Joan Baptista, com a Centre Delegat de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Es lliuraran les credencials als nous confrares.

------------------------------------------------------------------

St. Joan Baptista:                 Els dilluns a les 18’30 h. Pregària del Rosari.

Els dimarts, feiners, 18:00, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 13:00.

Els dijous, feiners, 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial d’ambdues parròquies, està al carrer St. Joan, 14, de Viladecans. Obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.


No hay comentarios:

Publicar un comentario