domingo, 8 de mayo de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 08/05/2022. DIUMENGE IV DE PASQUA.

 


 

" Siempre, ante una desilusión, o ante una vida que ha perdido un poco su sentido —“hoy siento que he retrocedido...”—, ponte de nuevo en camino con Jesús, reinicia, navega mar adentro. ¡Está esperándote! Y Él piensa solo en ti, en mí, en cada uno de nosotros. "

Papa Francesc.  Paraules en l’Àngelus de l’1 de maig 2022.

 

PAU A UCRAINA !

El darrer 24 d’abril,

seguint el calendari julià, les esglésies cristianes ortodoxes celebraven la Pasqua de Resurrecció, amb un gran contrast: A Ucraïna, rebent els atacs russos i a Moscou amb la gran celebració litúrgica a la catedral de Crist Salvador, presidida pel patriarca Kirill, on Hi assistí Vladimir Putin, president de Rússia. En la benedicció del pa pasqual, Kirill digué que l’ofrena s’enviaria a Donbass perquè «serveixi per calmar els cors, les ments i les ànimes i portar aviat la pau a la regió». Curiosament, no esmentà els seus sagnants resultats de la invasió a Ucraina, amb cinc milions de desplaçats, una imparable destrucció i milers de morts a ambdós bàndols, ni demanà cap mesura pacificadora, una treva o una negociació, per encarrilar-hi la pau. 

Encara animà les operacions militars russes, perquè els ucraïnesos s’han unit a «les forces del mal» d’occident, que portaran «la destrucció de la fe i la família».

Kiril és un ferm partidari d’absorbir tots els ortodoxes ucraïnesos al patriarcat de Moscou, igual que Rússia vol absorbir Ucraïna.

Necessitem propiciar un acostament ecumènic per tal de contemplar la situació a la llum de l’Evangeli, donant a Déu allò que sigui de Déu i al Cèsar, allò que sigui del Cèsar, (Mt 22, 21).

Desitgem que l’església ortodoxa russa faci un tomb i treballi per portar la pau a Ucraïna; això explica la prudència de la diplomàcia Vaticana, ja que per segona vegada ha estat anul·lat un encontre entre el Papa Francesc i el patriarca Kirill, per preparar una mediació a Jerusalem on poder posar fi a aquesta cruel i sagnant guerra.

Mentrestant, des de les nostres comunitats parroquials:

1) No deixem de pregar:

-   Per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

-   Perquè totes les confessions cristianes, treballem evangèlicament units per obrir camins de pau.

-   Pels governants i polítics, perquè actuïn en esperit de servei al poble, lluny d’interessos personals, imperialistes i hegemònics.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, o altra organització solvent.

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. És que els cristians farem l’orni ignorant el mal que s’hi està fent? Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, ... !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

EL PROPER DIVENDRES 13, CRIDATS A PREGAR PER LA PAU.

El proper divendres 13, ens trobarem en una nova pregària en l'estil Taizé, en la recerca d’un espai que en comunitat ens uneixi a Déu. Ho fem en aquest ambient de silenci, cants repetitius, la paraula de Déu, les pregàries espontànies, en una estona tranquil·la per a la reflexió i la trobada amb Déu.

Us convidem a participar-hi i tot sentint-nos comunitat, sensible i confiada a l’amor de Deu i sensible al sofriment humà.

TROBADA INTERDIOCESANA DE VIDA CREIXENT A MONTSERRAT.

El darrer dijous cinc, ens trobarem a Montserrat amb altres diòcesis de Catalunya i les Illes. L’expedició de Viladecans, anàrem primer a visitar la Cova de Sant Ignasi de Manresa, on enguany s’hi celebra el 500 aniversari del pas del sant per aquesta població, on hi escriví els seus coneguts Exercicis espirituals. Allí hi contemplarem els magnífics mosaics del jesuïta P. Marko Ivan Rupnik, amb unes imatges on l’artista intenta expressar-hi la força de la fe en diversos moments importants en la història sagrada, mitjançant les formes, els colors i la fragmentació dels mosics. Una indiscutible meravella que ocupa els antics espais de les capelles laterals del Santuari.

Després visitarem Montserrat i participarem en el dinar de germanor. A les 16.30, ens dirigirem a la Basílica on s’hi celebrà l’Eucaristia, presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona. Hi encomanarem les diverses realitats del moment que estem vivint, després de dos anys de pandèmia, en un moment on sembla que anem retrobant una certa normalitat.

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE MAIG.

Parròquia de St. Joan Baptista.

Dimarts 17: Dif. Anna Calbet Llopart.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).

                                13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                       12:00 h, (en bilingüe).

         Dissabtes i vigílies de festes:       20:00 h, (en bilingüe).

AGENDA DE MAIG.

09 Dilluns:               17.00 Reunió de Vida Creixent a Sta. Maria Magdalena.

17.30: Consell Pastoral Parroquial a Sta. M. Magdalena

10. Dimarts:         Celebració pasqual amb els alumnes del Col·legi de la Sagrada Família d’Urgell, a Sant Joan Baptista.

13. Divendres:      19:45. Pregària ecumènica en l’estil de Taizé. Demanem la PAU a Ucraïna.

15. Diumenge:          10:45. Eucaristia en la festa de Sant Isidre.

17. Dimarts:               Celebracions de Pasqua de l’Escola Sagrada família.

18. Dimecres:          19’30 h. Preparació text del Consell Pastoral.

19. Dijous:              11’00 h. a la P. Sant Joan, Pasqua del malalt, missa amb els residents del C.S.S. Federica Montseny. ( si el temps ens ho permet).

20. Divendres:          19’30 h. Ven y Veras , Parroquia Santa Maria de Salas.

22. Diumenge:          Pasqua del malalt.

29. Diumenge:          12 h. a Santa Magdalena, Missa flamenca.

------------------------------------------------------------------

St. Joan Baptista: Els dimarts, feiners, 18:00, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 13:00.

Els dijous, feiners, 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial comú d’ambdues parròquies, està a la Parròquia de St. Joan Baptista, (C/Sant Joan, 14), i obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.


No hay comentarios:

Publicar un comentario