lunes, 30 de mayo de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 29/05/2022. DIUMENGE VII DE PASQUA. L’ASCENSIÓ DEL SENYOR

 

“Él da su vida por nosotros. Habiendo amado a los suyos que estaban en el mundo, los amó hasta el fin" (Juan 13, 1). Del mismo modo, su mandato nos indica que no debemos vivir sólo para nosotros mismos, sino que dediquemos nuestra vida a Dios y al prójimo”.

Papa Francesc.

Missatge als joves en la 102 Katholikentag a Stuttgart, del 25 al 29/05/2022.

 

 

EL PAPA FRANCESC I LA GUERRA.

El proper 31, darrer dia del mes de maig, dedicat a Maria, el papa Francesc ens convoca a les sis de la tarda, a compartir la pregària del Rosari, per streeming, des de la Basílica de Santa Maria la Major. El comunicat ressalta la voluntat del papa, que tots siguem: “Un signo de esperanza al mundo, sufriente por el conflicto en Ucrania, y profundamente herido por la violencia de los tantos escenarios de guerra aún activos”.

El papa, s’acompanya d’alguns infants i joves, ucrainesos de la comunitat de Roma i de diversos moviments marians.

A Santa Maria Magdalena, farem les connexions a les 18:00 h, per participar, en temps real, la pregària del Rosari, presidit pel papa Francesc, units en la causa de la pau, a Ucraïna i a tot el món.

A St. Joan Baptista, anticiparem les intencions del papa Francesc, a la pregària del Rosari, de la vigília, el dilluns 30 de maig, a les 18:15 h.

FEM-NOS-HI PRESENT !!!    PREGUEM PER LA PAU !!!

PAU A UCRAINA !

Davant de tanta destrucció i mort, des de les nostres comunitats:

1) No deixem de pregar:

-   Per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

-   Perquè totes les confessions cristianes, treballem evangèlicament units per obrir camins de pau.

-   Pels governants i polítics, perquè actuïn en esperit de servei al poble, abandonin la fabricació i el comerç ignominiós d’armes, mantenint-se lluny d’interessos personals, imperialistes i hegemònics.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, o altra organització solvent.

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. Els cristians no podem fer l’orni ignorant el mal que s’hi està fent ! Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, arreu !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

CAMPANYA EN LA DECLARACIÓ DE LA RENDA.

Ben segur que alguns complint el deure ciutadà, ja heu fet la “declaració de la renda”, altres l’esteu fent i altres no heu d’oblidar de fer-la. Com cada any us volem recordar la necessitat de posar-hi la “X”, a l’assignació tributària per a l’Església, de la vostra declaració. Tanmateix, podeu també posar la “X”, per tal d’ajudar a les ONG en altres finalitats socials.

Posar la “X” no comporta cap despesa, demostra el nostre compromís de pertinença a l’Església, en valorem la tasca que s’hi fa, ajudem a anunciar l’Evangeli, a la gran tasca assistencial, al manteniment del clero; inclús per als no practicants suposa reconèixer la tasca social de l’Església.

En entrar a les nostres esglésies hi trobaré la publicació que dona compte, amb transparència, de l’activitat de l’Església. Es diu “Per tants”, en català, i “Por tantos”, en castellà. Preneu-la i no deixeu d’informar-vos-en.

PASTORAL DE LA SALUT.

El darrer dijous a les onze del matí, un grup d’interns del Centre Soci Sanitàri Frederica Montseny, de Viladecans, van participar en una visita guiada a l’ermita de la Mare de Déu de Sales, organitzada per la Pastoral de la Salut de les parròquies de Sant Joan i de Santa Maria Magdalena.

El compromís dels professionals, agents de pastoral i del voluntariat, ho va fer possible, com una expressió més de la Pasqua del Malalt.

En Josep Lligades, president de l’Associació d’amigues i amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales, exposà als residents el context històric de l’ermita en l’indret d’una antiga vila romana, la seva posterior evolució, amb la curiosa presència de les “Deodates”, fins arribar al moment actual. També hi visitaren l´interior reconeixent-hi alguns elements arquitectònics i representacions de les antigues pintures, d’alt valor històric i artístic. Després, mossèn Josep Maria dirigí una pregària en la intercessió de la Mare de Déu de Sales al Senyor, que finalitzà amb el cant del Virolai.

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE JUNY.

Parròquia de St. Joan Baptista.

13/06/2022. Difunts: Antònia Carbó i Antònia Vilar.

29/06/2022. Difunt: Rafael Hava, (30è aniversari).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).

                                                                          13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:        20:00 h, (en bilingüe).

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial d’ambdues parròquies, està al carrer St. Joan, 14, de Viladecans. Obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.

 

AGENDA DE MAIG.

28. Dissabte:             19:45. Concert solidari del Cor SOM I SEREM, en benefici de SOLTERMÓN, associació promoguda per Mn. Manel Simó, dedicada a projectes d’ajuda als països d’Amèrica Central. Entrada gratuïta amb aportació econòmica voluntària. SIGUEM SOLIDÀRIS !!!

29. Diumenge:          12:00. Missa d’acció de gràcies en el 50è aniversari del barri de Sant Jordi, a la plaça Europa, amb cant flamenc.

                                      (No hi haurà missa de 12:00 a Sta. M. Magdalena).

31. Dimarts:              Jornada de formació de voluntaris en Pastoral de la Salut.

AGENDA DE JUNY.

01.Dimecres:             20:00. Reunió de fi de curs, responsables d’esplai de Zona

02. Dijous:                  19:30. Reunió fi de curs catequesi Sant Joan B.

04. Dissabte:             20:00. Eucaristia interparroquial concelebrada de Pentecosta, a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, per a tots els fidels de Viladecans. Per això, a Sta. M. Magdalena, no hi haurà Eucaristia, a les 20:00 h.

06. Dilluns:                 17:00. Reunió de Vida Creixent a Sta. M. Magdalena.

                                      19:30. Reunió comissió 50è aniversari Sta. M. Magdalena

09. Dijous:                  19:30. Reunió Consell pastoral parroquial St. Joan Bapt.

10. Divendres:          19:45. Pregària ecumènica en l’estil de Taizé.

17. Divendres:          19:30. Ven y Veras. Parroquia Mare de Déu de Salas.

18. Dissabte:             19:00. Eucaristia concelebrada, presidida pel pare Joan Maria Mayol, rector de la Basílica de Montserrat, en el restabliment de la Parròquia de Sant Joan Baptista, com a Centre Delegat de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Es lliuraran les credencials als nous confrares.

                                      En finalitzar compartirem coca i refresc, o moscatell.

24. Divendres:          12:00. Missa concelebrada de St. Joan. Cloenda del 75è aniversari del temple i 750 anys de presència cristiana.

25.Dissabte:              19:00. Missa concelebrada i presentació del llibre “La parròquia de St. Joan B. de Viladecans”. Josep Lligades.

27. Dilluns:                 Reunió lectors, animadors cants i ambientació, a St Joan B.

------------------------------------------------------------------

St. Joan Baptista:                 Els dilluns, a les 18’30 h. Pregària del Sant Rosari.

Els dimarts, 18:00, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 13:00.

Els dijous, feiners, 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario