domingo, 12 de junio de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 12/06/2022. SOLEMNITAT DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT.

 

 

"..., el Espíritu Santo nos hace reaccionar ante sentimientos negativos".

Papa Francesc.         Eucaristia de Pentecosta, el 05/06/2022.

 

 

EL PAPA FRANCESC DEMANA QUE S’ATURI LA GUERRA.

En la darrera Pentecosta, el papa Francesc deia de l’Esperit Sant, “no es idealista y quiere que nos concentremos en el aquí y ahora, porque el sitio donde estamos y el tiempo en que vivimos son los lugares de la gracia”.

També afegí: “La amargura, el pesimismo y los pensamientos tristes que se agitan dentro de nosotros, vienen del mal, nunca vienen del Espíritu Santo. Vienen del mal, que se siente cómodo en la negatividad y usa a menudo esta estrategia: alimenta la impaciencia, el victimismo, hace sentir la necesidad de autocompadecernos y de reaccionar a los problemas criticando, y echando toda la culpa a los demás. Nos vuelve nerviosos, desconfiados y quejosos, ... En cambio, el Espíritu Santo, nos hace reaccionar, nos invita a no perder nunca la confianza, la fe, y a volver a empezar siempre. después de cada caída, ¡levántate!, te toma de la mano i te da valor.

També feu una crida al món, demanant la fi de la guerra a Ucraïna, en complir-se’n cent dies: “... ¡no lleven a la humanidad a la ruina, por favor! Que se lleven a cabo verdaderas negociaciones, concretas tratativas para un alto el fuego y para una solución sostenible. Que se escuche el grito desesperado de la gente que sufre, que se respete la vida humana".

Davant de tanta destrucció i mort, des de les nostres comunitats:

1) No deixem de pregar:

-   Per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

-  Perquè totes les confessions religioses, i molt especialment les cristianes, treballem evangèlicament units per obrir camins de pau.

-   Pels governants i polítics, perquè actuïn en esperit de servei al poble, abandonin la fabricació i el comerç ignominiós d’armes, mantenint-se lluny d’interessos personals, imperialistes i hegemònics.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, o altra organització solvent.

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. Els cristians no podem fer l’orni ignorant el mal que s’hi està fent ! Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, arreu !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

FESTA MAJOR!

En la festa de Sant Joan Baptista, celebrarem la cloenda del 75è aniversari de la inauguració de l’actual església parroquial, feta en la postguerra. La pandèmia ens impedí concloure-ho el 2020 i ens n’alegrem de fer-ho ara. Es una festa per a tothom que s’estimi Viladecans i s’estimi la parròquia, ja que, ambdós, han crescut de manera paral·lela, des d’un passat històric entranyable, fins aquest present que anem orientant cap al futur.

També celebrarem els 750 anys del document més antic referit a Sant Joan de Viladecans, amb l’arrelament cristià que això significa.

El dia 24, a les dotze, celebrarem una Eucaristia concelebrada presidida pel nostre vicari general, mossèn Josep Maria Domingo i s’hi descobrirà una placa commemorativa.

El dia 25, a les vuit del vespre i a l’església de St. Joan B., es presentarà el llibre “La parròquia de Sant Joan de Viladecans”, a càrrec del seu autor Josep Lligadas Vendrell, seguit d’una taula rodona on hi intervindran Conxita Almirall, Gna. Pietat Rodríguez, Jaume Lligadas, Antonia Sánchéz i mossèn Joan Puig, amb els quals compartirem records, punts de vista, i experiències, en la seva relació amb la parròquia de Sant Joan Baptista.

TONI OIA, PREPARA L’ADMISSIÓ A ORDES.

El  candidat al diaconat Toni Oia, que col·labora a les nostres parròquies de St. Joan B. i de Sta Maria Magdalena, rebrà el proper 25 d’aquest mes “l’admissió a ordes”. Un ritus previ als ministeris de lector i d’acòlit, abans de l’ordenació diaconal.

DONEM-NE GRÀCIES A DÉU !!!

CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

A Sant Joan Baptista, el proper dissabte 18, a les set de la tarda, en l’Eucaristia anticipada del diumenge, es restablirà a la parròquia, el Centre Delegat de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

Presidirà l’Eucaristia el pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari de Sta. Maria de Montserrat, acompanyat de mossèn Frederic Esteve, rector de la parròquia i consiliari del Centre Delegat, restablert.

En aquesta eucaristia que litúrgicament celebrarem la festa del Corpus, hi esteu especialment convidats tots i totes els antics confrares, així com aquelles persones que ens heu formalitzat la petició escrita de formar-ne part, ja que el pare Joan Maria, us lliurarà el document nominal que us acredita com a confrares i una llàntia que fa present la vostra adhesió a Santa Maria de Montserrat, mitjançant la Confraria.

En finalitzar l’Eucaristia, al pati de la parròquia, compartirem una estona d’amistat, amb un refresc i coca de forner.

 L’oportunitat d’aquest restabliment a la nostra parròquia, coincideix en l’any del 75è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat, el 1947. Fou el primer acte d’una Església que, unida al país, propiciava la reconciliació necessària per a una bona convivència, després dels estralls de la guerra civil. Santa Maria, en l’advocació de Montserrat, aplegà la vida i les esperances de les dones i els homes de Catalunya, amb la seva llengua, la seva cultura, els seus valors i les seves esperances.

Aquest restabliment del Centre Delegat de la Confraria, posa en relleu la nostra voluntat d’avançar, com una comunitat viva que, tal i com som, no ens deixem perdre, qualsevol realitat que ens ajudi a créixer en la fe, l’esperança i la caritat, en mig d’aquest món nostre, tan canviant.

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE JUNY.

Parròquia de St. Joan Baptista.

12/06/2022. Difunts: Maria Gasullà i Rosa Monmany.

29/06/2022. Difunt: Rafael Hava, (30è aniversari).

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).

                                 13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:   20:00 h, (en bilingüe).

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial d’ambdues parròquies, està al carrer St. Joan, 14, de Viladecans. Obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.

AGENDA DE JUNY.

18 i 19 CORPUS:    Catequesi i Esplai de cada parròquia, confeccionen les corresponents catifes de Corpus. (Col·lecta per Caritas)

17. Divendres:                 19:30.Ven y veras. Parròquia Mare de Deu de Salas.

18. Dissabte:             19:00. Eucaristia concelebrada, presidida pel pare Joan Maria Mayol, rector de la Basílica de Montserrat, en el restabliment de la Parròquia de Sant Joan Baptista, com a Centre Delegat de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

Es lliuraran les credencials i un record, als nous confrares.

En finalitzar compartirem coca i refresc, o moscatell.

24 i 25. Div. I Diss:       FESTA DE ST JOAN i CLOENDA DEL 75 è ANIVERSARI.

24. Divendres:            12:00. Missa concelebrada de St. Joan. Cloenda del 75è aniversari del temple i 750 anys de presència cristiana.

25.Dissabte:              19:00. Missa concelebrada i presentació del llibre “La parròquia de St. Joan B. de Viladecans”. Josep Lligades.

27. Dilluns:          Reunió i trobada de fi de curs, del Grup de Litúrgia: lectors, animadors de cants i de l’ambientació litúrgica.

------------------------------------------------------------------

St. Joan Baptista:            Els dilluns a les 18’30 h. Pregària del Sant Rosari.

                                           Dimarts, feiners, 18:00, assaig de cant litúrgic.

Grup missa de les 13:00.

                                          Els dijous, feiners, 19:30, assaig de cant litúrgic.

 Grup missa de les 10:45.

                      Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario