lunes, 6 de junio de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 5/06/2022. PENTECOSTA

 

 

 

Espíritu Santo, armonía de Dios, tú que transformas el miedo en confianza y la clausura en don, ven a nosotros. Danos la alegría de la Resurrección, la juventud perenne del corazón. Espíritu Santo, armonía nuestra, tú que nos haces un solo cuerpo, infunde tu paz en la Iglesia y en el mundo. Espíritu Santo, haznos artesanos de concordia, sembradores de bien, apóstoles de esperanza.

                     Papa Francesc        Homilia diumenge 9 de juny de 2019.

 

EL PAPA FRANCESC I LA GUERRA.

El bloqueo de la exportación de trigo desde Ucrania pone en peligro la vida de millones de personas. Dirijo un apremiante llamamiento para que se garantice el derecho humano universal a la alimentación. ¡Por favor, que no se use el trigo, alimento básico, como arma de guerra!

TEXT DE PENTECOSTA

CONSELL PASTORAL PARROQUIAL DE SANT JOAN

Els deixebles tenien por i tenien les portes tancades, però el Senyor pot obrir les portes de les nostres pors. Ell es fa present, fins i tot amb les portes tancades. 

Ens cal viure l'experiència de Déu personalment, sense massa paraules ni sorolls, en la intimitat amb Ell.  El trobem en la pregària confiada, en  el silenci que tot ho omple i en el contacte amb tota la creació: la natura, els altres.. A aquesta presència no li podem posar cap mena de portes.

L'Esperit és una bufada d'alè que ens empeny a trencar les pors de la nostra existència: pors personals, socials, comunitàries...   ens hem de deixar conduir per Ell, intentant trobar la Pau interior, per encarar les dificultats d'una altra manera. 

La por ens debilita però a la vegada ens esperona ("La por va trucar a la porta però no hi era").  Es Jesús qui, travessant totes les portes, ens convida a obrir-les de bat a bat. I tot vencent les nostres pors, serem capaços de d'expressar la nostra fe, de portar el seu missatge al carrer (sortint de les zones de confort), vivint la fe en comunitat, una comunitat oberta a una pluralitat que enriqueix, cercant l'harmonia amb els altres i amb un mateix, sentint  la Presència de Déu a dins nostre. 

Sapiguem separar el gra de la palla, tirem endavant, siguem capaços de parlar de tot: del que pensem, del que sentim..., vencem les censures que anul·len l’Esperit, obrim-nos i construïm la veritat entre tots, vencent les pors.  

CAMPANYA EN LA DECLARACIÓ DE LA RENDA.

Ben segur que alguns complint el deure ciutadà, ja heu fet la “declaració de la renda”, altres l’esteu fent i altres no heu d’oblidar de fer-la. Com cada any us volem recordar la necessitat de posar-hi la “X”, a l’assignació tributària per a l’Església, de la vostra declaració. Tanmateix, podeu també posar la “X”, per tal d’ajudar a les ONG en altres finalitats socials.

Posar la “X” no comporta cap despesa, demostra el nostre compromís de pertinença a l’Església, en valorem la tasca que s’hi fa, ajudem a anunciar l’Evangeli, a la gran tasca assistencial, al manteniment del clero; inclús per als no practicants suposa reconèixer la tasca social de l’Església.

En entrar a les nostres esglésies hi trobaré la publicació que dona compte, amb transparència, de l’activitat de l’Església. Es diu “Per tants”, en català, i “Por tantos”, en castellà. Preneu-la i no deixeu d’informar-vos-en.

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE JUNY.

Parròquia de St. Joan Baptista.

09/06/2022. Difunt: Narcís Barberá Llopart.

13/06/2022. Difunts: Antònia Carbó i Antònia Vilar.

29/06/2022. Difunt: Rafael Hava, (30è aniversari).

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).

                                 13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners:                  18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:   20:00 h, (en bilingüe).

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial d’ambdues parròquies, està al carrer St. Joan, 14, de Viladecans. Obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.

AGENDA DE JUNY.

04. Dissabte:          20:00. Eucaristia interparroquial concelebrada de Pentecosta, a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, per a tots els fidels de Viladecans. Per això, a Sta. M. Magdalena, no hi haurà Eucaristia, a les 20:00 h.

06. Dilluns:              17:00. Reunió de Vida Creixent a Sta. M. Magdalena.

                                  19:30. Reunió comissió 50è aniversari Sta. M. Magdalena

09. Dijous:               19:30. Reunió Consell pastoral parroquial St. Joan Bapt.

10. Divendres:       19:45. Pregària ecumènica en l’estil de Taizé.

11 i 12 :                     SANTÍSSIMA TRINITAT (Pro orantibus)

18 i 19 :                     CORPUS Catequesi i Esplai confeccionen una catifa de Corpus (Col·lecta per Caritas)

17. Divendres:        19:30. VEN y VERAS , Parroquia Mare de Déu de Salas.

18. Dissabte:          19:00. Eucaristia concelebrada, presidida pel pare Joan Maria Mayol, rector de la Basílica de Montserrat, en el restabliment de la Parròquia de Sant Joan Baptista, com a Centre Delegat de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Es lliuraran les credencials als nous confrares.

En finalitzar compartirem coca i refresc, o moscatell.

24-26   FESTA DE SANT JOAN CLOENDA DEL 75 è ANIVERSARI

24. Divendres:       12:00. Missa concelebrada de St. Joan. Cloenda del 75è aniversari del temple i 750 anys de presència cristiana.

25.Dissabte:            19:00. Missa concelebrada i presentació del llibre “La parròquia de St. Joan B. de Viladecans”. Josep Lligades.




No hay comentarios:

Publicar un comentario