martes, 7 de enero de 2014

Epifania del Senyor - Resum o síntesi de l'homilia

El relat de l'evangeli d'avui podem interpretar-lo com a una interessant catequesi sobre la recerca de Déu. Una recerca que consta dels següents passos:


  1. Començar per llegir els signes. És el que ens va dir el Concili Vaticà II: “llegir els signes dels temps”. Aquells mags començaren la seva recerca a partir d’un signe: “hem vist com s’aixecava la seva estrella”.
  2. Posar-se en actitud de recerca, en actitud de camí: feren el viatge d’Orient fins a Jerusalem. Volien conèixer. Volien saber. Per això, no dubtaren a preguntar: “¿On és el Rei dels jueus que acaba de néixer?” La curiositat de saber és el principi del coneixement.
  3. Superaren els dubtes i les incerteses. “La fe –va escriure el cardenal Newman- és la capacitat de superar els dubtes”. L’estrella se’ls havia enfosquit, i potser Herodes i els grans sacerdots no eren de fiar.
  4. Quan arribaren a l’encontre personal del que buscaven “la seva alegria va ser immensa” i mostraren el seu agraïment per trobar sentit a la seva aventura: “postrats a terra li presentaren el seu homenatge”.
  5. I finalment, punt molt i molt important: “se’n tornaren al seu país per un altre camí”. La fe sempre és compromesa: cal canviar de camins, redreçar viaranys, trobar noves sendes...

No hay comentarios:

Publicar un comentario