martes, 28 de enero de 2014

Petites persones que son unes gran persones




Els diaris estan plens de noms de persones importants, persones que surten a la TV, a la radio, els diaris, persones que es dediquen a la política, periodistes, actors, escriptors, metges.... “SON persones importants” o potser podem dir son persones populars, famoses. 
Fa dies que em faig una reflexió,  i les petites persones que formem els grans de sorra dels pobles, ciutats?????, que no surten els diaris ni a la TV,,  ni a la radio, son persones importants??.
Fa uns dies ens va deixar Francesc Santacreu i Cosp, era una persona nascuda a la nostra ciutat, Viladecans
Era fill de  sabater, germà dels de la fleca Santacreu i tiet dels quals ell sen sentia tant  cofoi !, ”fan la xocolate mes bona de tot Viladecans” deia¡
Siscu va ser també sabater com el seu pare, en el carrer Sant Isidre, també va treballar en el mon de l’electrònica “fen Micròfons” en Siscu era ven conegut per la feina ben feta.
En Siscu va ser un  dels últims sagristans sinó el últim de la Parròquia Sant Joan , n’estava molt orgullós n’explicava un munt d’històries i anècdotes, era amic de tots els bisbes que havien visitat  la parròquia, i d’Els capellans sort entenien, ho tenia tot apunt per a  les celebracions.
Vull parlar d’en Siscu, en els últims anys, va viure a la 3a planta de la“residencia de llarga estada, del C.S.S. Federica Montseny” els seus companys diuen de ell que era una gran persona, un bon company sempre tenia una paraula de confort a la boca, feia companyia els que estaven sols, els escoltava i si eren cristians pregava amb ells,,,
 Els dimecres en els tallers que feien amb l’educadora social la Sra. Beatriz, en Siscu era l’ajudant mes fidel, els seus companys  seguien les seves instruccions quan tocava fer pastisseria ven conegut com el “Tiet de cal Santacreu”.
Aquest any hem començat en el C.S.S. Federica Montseny, i amb la col·laboració del grup de voluntàries de la pastoral de la Salut de la Parròquia Santa Maria Magdalena i del Col·legit Sagrada Família a fer convivències, compartir les histories viscudes de les nostres persones grans,  en Siscu era un dels residents que compartia les seves histories, les seves vivències, de seguida hi va haver una relació molt maca, els nens n’estaven molt orgullosos d’en Siscu.
Siscu els divendres et trobarem a faltar, tu ens guiaves en la trobada de la Paraula, els teus companys  residents del centra , les voluntàries i agents de la pastoral de la salut de la  parròquia Santa Maria Magdalena enyorarem  els teus comentaris, la teva  experiència religiosa i la teva benedicció.. la que feia el teu estimat Sant Francesc d’Assis.
Siscu, tu eres  i ets una persona important, eres i ets una persona famosa,  eres, ets, seràs una persona estimada per la família, per els teus companys de la Federica Montseny, V. De la Parroq. Sta. Ma. Magdalena, i estic segura per a tot el teu poble Viladecans.
El cel ens podem trobar. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario