lunes, 6 de noviembre de 2017

FULL de la parròquia, Nº 549 Santa Maria Magdalena DE VILADECANS 5-11-2017



FULL de la parròquia  
Santa Maria Magdalena
DE VILADECANS
5-11-2017    Nº 549
DIUMENGE XXXI
Catequesi (20/set/2017) pel Papa Francesc: Educar l’Esperança. (traducció lliure)

Us parlo com un pare ho faria al seu fill; en primera persona. Pensa, allí on Déu t’ha plantat, viu amb Esperança. Cuida sempre l’Esperança. No et rendeixis a la foscor! Recorda que el primer enemic no es fora, es dins. No et permetis pensaments foscos. No deixis camp a l’amargor. Aquest món és el primer miracle que Déu ha fet. Déu posa a les teves mans la gràcia de fer nous prodigis.

Fe y Esperança caminen plegades. Creu en les veritats més altes i boniques. Confia en el Déu Creador. Confia en l’Esperit Sant que tot ho mou vers el Bé. L’abraçada de Crist espera a tots els homes. Creu-me! Crist t’espera!

El món avança gràcies a tants homes i dones que obren camins, que construeixen ponts, que han somiat, que han cregut, fins i tot quant els altres se’n en reien. No pensis que la teva lluita és inútil. Al final de l’existència no ens espera el naufragi. En nosaltres batega una llavor d’absolut. Déu no estafa. Si ell ha sembrat l’Esperança en el nostre cor, tu creus que la destruirà?

Tot neix per florir en una eterna primavera. També Déu t’ha fet per donar fruit. Recorda aquella faula. Quan el roure va demanar a l’ametller que li parlés de Déu, l’ametller va florir. Allí on siguis, construeix. Ets a terra? Alçat! No restis caigut. Deixat ajudar. Estàs en el sofà? Posat en marxa. L’avorriment t’atura? Fes-lo fora amb bones accions. Et sents buit? Estàs desanimat? Demana que l’Esperit Sant ompli el teu cor.

En mig dels homes construeix sempre la Pau. No escoltis les veus d’aquells que escampen odis i falsedats. Si, som diversos, però hem estat creats per a viure junts. En els enfrontaments; paciència! Un dia descobriràs que tots tenim un trosset de veritat. Estima als altres. Un a un. Respecte el camí dels altres, sigui recte o torçat, perquè cada u te la seva historia.

Cada infant que neix, és la promesa de que la Vida és més forta que la mort. Cada amor que sorgeix, és una força de transformació que ens acosta a la felicitat. Jesús et confia una llum que llueix en mig de la tenebror. Defensa-la, protegeix-la. Aquesta llum és la riquesa més gran que se t’ha confiat.

I somia. No tinguis por de somniar. Somia! Somia en un món que encara no es veu, però que de cert arribarà. L’Esperança ens porta a l’existència d’una creació que s’estendrà fins al seu acompliment definitiu, quan Déu serà tot en tots.

Els homes amb creativitat han ofert grans descobertes. Els homes d’Esperança, són els que han vençut l’esclavatge, aquells que han portat millors condicions de vida. Pensa en aquests homes. Fes-te responsable del món i de la vida de cada home. Pensa que qualsevol injustícia és una ferida oberta, que empetiteix la teva pròpia dignitat.

La vida no acaba amb la teva existència. Que en veurem de generacions! Demana a Déu cada dia el do de la valentia. Recorda que Jesús ha vençut la por per nosaltres. Ell ha vençut la por. El nostre enemic més traïdor no pot fer res contra la fe. Quan et sentis arraulit per les dificultats, recorda’t que no vius solament per a tu mateix. En el baptisme la teva vida ha estat immersa en la vida Trinitària. Recorda’t que pertanys a Jesús. I si algun dia ple de pànic penses que el mal és més fort, recorda simplement que Jesús viu en tu. Que ell, a través teu, vol sotmetre tots els enemics de l’home: l’odi, la violència, l’explotació, el pecat... tots els nostres enemics.

Tingués el coratge de la veritat, però recorda que no ets superior a ningú. No ho oblidis. Si fossis el darrer home en creure en la veritat, no refusis la companyia dels altres. Ni que visquessis com un ermità, porta en el teu cor els sofriments de totes les criatures. Sigues cristià i en la pregària porta-ho tot a Déu. Conrea ideals. Viu per tot allò que fa créixer l’home. I si algun dia haguessis d’escollir de passar una pasqua, no la defugis. La fidelitat tot ho obté.

Si erres, aixeca’t, no hi ha res més humà que equivocar-se. Que els teus errors no esdevinguin la teva presó. No et deixis engabiar pels errors. El Fill de Déu no ha vingut pels que estan sans, sinó pels malalts. Ell ha vingut per a tu. I si et tornessis a equivocar, no t’espantis, aixeca’t. Saps perquè? Perquè Déu és el teu amic. Déu és el teu amic!

Si et colpeja l’amargor, creu fermament en totes aquelles persones que treballen pel bé, aquells que en la seva humilitat, son la llavor d’un món nou. Envolta’t de persones amb cor d’infant. Meravella’t, sorprèn-te, viu, estima, somia, creu. I amb la gracia de Déu no et desesperis mai. Gracies.
Papa Francisco


AVISOS:
       1) Este domingo a las seis de la tarde en la Parroquia de Sant   Vicenç dels Horts: ordenación diaconal del Sr. Rafael Galofré. Felicidades!
      2) A las siete   la tarde: misa por los mártires de la guerra civil española.
      3) Miércoles a las 5 h. de la tarde: reuniones de Vida Creixent y del Coro Parroquial.
      4) Próxima semana: día de la Iglesia diocesana colecta especial para la financiación de la Iglesia. Familia contigo.
      5) Sábado 11 de noviembre a las 10’30 h. reunión de la pastoral de la salud en el obispado.
      6) Proper cap de setmana: sortida de l’Esplai a Can Mont cau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario