lunes, 2 de junio de 2014

Full informatiu número 396, diumenge 1 de juny de 2014

FULL INFORMATIU
SANTA MARIA MAGDALENA – VILADECANS
41 anys al servei de la comunitat

n. 396 – 1 de juny 2014

Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
e-mail de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com


La frase: No dudes del que te diga que tiene miedo. Pero ten miedo del que te diga que no tiene ninguna duda (Erich Fried)

La cifra: España vendió material bélico en el año 2013 por valor de 3.908 millones de euros. Un tercio de las exportaciones fue a parar al Golfo Pérsico. Y es que al dios dinero le importa muy poco la paz. Necesita guerras y conflictos permanentes.
.  
Ascensió del Senyor – Cicle A
I se’n va anar..., però hi és
Reflexió

            Com és ben conegut, aquesta festa se celebrava dijous, però ara ha passat al diumenge.        
                I cal dir, en primer lloc que l’escena concreta de l’anomenada Ascensió de Jesús només es troba en dos textos de l’evangelista Lluc, un al llibre dels Fets dels Apòstols, que és el que hem llegit a la primera lectura, i un altre al seu evangeli. Marc, Mateu i Joan no diuen res d’aquesta escena, i de fet, la litúrgia cristiana fins al segle V, només celebrava en una mateixa festa la Resurrecció i la Glorificació o Ascensió del Senyor... Es tracta, per tant, d’una festa plenament identificada amb la Pasqua: Crist ressuscitat i Crist glorificat volen dir el mateix.
                El que sí resulta interessant, però, és veure com tant Lluc com Mateu coincideixen en com viu Jesús els darrers moments en aquest món.
             Mateu comença el seu evangeli mostrant com Jesús supera la temptació del poder (et donaré tots els reialmes de la terra si m’adores) i ara, al final, el presenta enviant als seus deixebles a convertir a tots els pobles.
            Lluc, per la seva banda, escriu també que es reuneix amb ells i els diu que l’Esperit els farà testimonis seus a Jerusalem, a tot el país dels jueus, a Samaria, i fins als límits llunyans de la terra...
                Un parell de pensaments, per tant, queden ben palesos a la llum de la festa d’avui:
– com Ell va ser glorificar, també nosaltres un dia serem glorificats amb Ell, si seguim el seus camins.
– ara, però, és el moment de la nostra missió. I la nostra missió consisteix en trobar l’equilibri entre treballar a la terra, com si no hi hagués cel, i esperar-ho tot del cel, mentre és a la terra on ens cal treballar. Un equilibri ben difícil, però que resultarà més fàcil si reflexionem sovint la pregària que ens ha transmès sant Pau a la segona lectura, en la seva carta a la comunitat d’Efes: dóna’ns, Senyor, una comprensió profunda per conèixer qui ets, a quina esperança ens crides i quin poder obres en nosaltres.
                El gran poeta León Felipe va clarificar molt bé la missió dels cristians en un singular poema, quan va escriure: Jesús va venir, ens va dir què calia fer, i se’n va anar... Ara és la nostra hora.

Compromís setmanal: ¿Com escampem al nostre voltant els valors de l’evangeli?
Manel Simó

LA PUNTILLA
Frikis

Dentro de la continua invasión de vocabulario anglosajón de que es objeto nuestro lenguaje, esta semana ha saltado a la palestra la palabra frikis.
Del inglés freak, viene a significar extraño, estrafalario, extravagante, raro, y suele aplicarse a personas cuyas aficiones, comportamientos o vestuario son inusuales…
Ahora bien, éste ha sido el calificativo que algunas mentes pensantes han aplicado a una plataforma política que en menos de tres meses de su constitución alcanzó en las pasadas elecciones europeas cinco parlamentarios.
La anécdota no tendría más transcendencia si no fuera porque este vocablo ha sido utilizado con clara intención de denigrar a los miembros de dicha plataforma, igual que otros, con la misma intención les han calificado de utópicos…
Y aquí surge mi comentario. Porque si alguien pretende deducir que luchar por una utopía es ser hoy un extraño y un raro,  creo que los cristianos tenemos que ser bastante frikis.
En nuestro penoso país las discrepancias suelen acabar en insultos y descalificaciones, pero no ofende quien quiere, sino quien puede… Y a muchas mentes lúcidas les iría muy bien recordar sus propios errores y corrupciones.


COMUNITAT VIVA

Bautizos: Hoy, día 1, recibe el bautizo en nuestra Parroquia el niño Joel Arriaza Martínez;  el próximo sábado, día 7, el niño Asier Moreno Ramos;  y el domingo, día 8, el niño Aron Rosi Almonacid. Bienvenidos los tres a la fe y a la Iglesia, y enhorabuena a sus padres y familiares.

Primeras Comuniones: El próximo sábado, día 7, recibirán la primera Comunión en nuestra Parroquia los niños y niñas: Marta Calderón Bo, Cristina Cano Monclús, César Fernández Gandullo, Neus González Blanco  y  Paula López Rodríguez.  Felicidades!

La semana

Hoy domingo, día 1 de junio: A las 11, Misa en la Plaza de la Diversidad, con motivo de la Fiesta Mayor del Barrio de Sales. A las 12, Misa en la Parroquia.
Miércoles, día 4 de junio: A las 7,30 de la tarde, Vísperas, Oración y Comunión.
Viernes, día 6: a Las 11, Misa en la Residencia Frederica Montseny. A las 8, en la Parroquia.

PENTECOSTÉS CONJUNTO EN SANTA MARÍA DE SALES

EL SÁBADO, día 7, queda suprimida la Misa de las 8 de la tarde, porque todas las Parroquias de Viladecans estamos invitadas a celebrar la VIGILIA DE LA FIESTA DE PENTECOSTÉS en la Parroquia de SANTA MARÍA DE SALES, A LAS 7 de la tarde.

El domingo, día 8, Misa en la Parroquia a las 12, como siempre.

El lunes, día 9, es festivo, pero en santa María Magdalena no habrá Misa. EL FINAL DE CURSO DE VIDA CREIXENT, que estaba previsto para ese día, PASA AL LUNES, DIA 16, A LAS 5 DE LA TARDE.


Del poema de Fray Luis de León sobre la Ascensión

¿Y dejas, Pastor santo,
tu grey en este valle hondo, oscuro,
con soledad y llanto;
y tú rompiendo el puro
aire, ¿te vas al inmortal seguro?

Aqueste mar turbado,
¿quién le pondrá ya freno? ¿Quién concierto
al viento fiero, airado?
Estando tu encubierto,

¿qué norte guiará la nave al puerto?

1 comentario:

  1. Moltes gracies per seguir en aquesta feina de publicar la fulla parroquial.
    d'aquesta manera sinó ens es possible venir seguim les lectures, els comentaris i l'agenda.
    moltes gracies altre vegada Mn. Manel Simó.

    ResponderEliminar